Shopping for en milliard

City Syd planlegger å doble antall butikker, for å styrke sin posisjon som magneten i Midt-Norge. Dessuten ønsker senteret et miljø for litt mer enn lommeboka.

Saken oppdateres.

- Først må veiutbyggingen på plass. Tiller er uberørt av veiutbygging siden 1987, og trafikken har bare økt og økt i takt med mer næring og flere boliger. Men heldigvis ser vi en felles vei ut av det, sier senterleder Finn Dybdalen.

LES OGSÅ: Hva skjer i ditt nabolag?

Fremtidsrettet storsatsing

Senteret mister 300 parkeringsplasser når nye E6 skal bygges.

Disse gjenoppstår og formerer seg i en ny to-plans parkeringskjeller. Det blir plass til 1700 biler, 500 flere enn i dag. Videre planlegges 22 000 kvadratmeter forretningsareal. Planen er å doble antall butikker, som i dag er 71.

Tar tid å bruke opp pengene

- Vi skal investere en milliard. Det tar litt tid å bruke opp de pengene, men drømmen er å begynne neste år. Når det gjelder fullføring er det ikke vi som sitter i førersetet, sier Finn Dybdalen som venter på kommunal regulering og vei.

- Om ti år tror jeg Tiller er veldig annerledes. Vi bygger for år 2020-25.

Møteplassen på myra

De som har øynene med seg når de skal svi av penger på Tiller, ser at bydelen ikke har en eneste park, samlingssted eller naturlig møteplass. Det er få steder å hvile rumpa utenfor sentrene. Eller kortet, for den saks skyld.

- Folk drar til City Syd for å handle. Men vi kan ikke leve ved siden av ingenting. Derfor ser vi for oss supplerende virksomhet som serviceinstitusjoner, politi og andre etater, kanskje NAV, og tilbud innenfor helse og velvære, sier senterlederen. Han ønsker også gode kollektivløsninger, både for kunder og for alle som jobber i området.

- Dessuten har vi et løfte overfor lokalmiljøet. Vi skal være en møteplass. Og da er det ikke unaturlig å ha et torg, sier Dybdalen, som ser for seg å fylle torget med kulturtilbud og den bruk lokalmiljøet skulle ønske seg.

 
 
På forsiden nå