Dette er noe av innholdet i det store beslaget politiet gjorde på den drapstiltaltes (26) datamaskiner, etter at Mahmed Jamal Shirwac ble funnet skutt og drept. Under politioverbetjent Inge Hildrums forklaring i retten i dag, kom det frem at den tiltalte har intensivert internettbruken i tiden før drapet. På flere nettforum skal han ha uttalt seg kritisk både mot muslimer, somaliere og albanere.

– Også i etterkant av drapet var det en god del meget negative innlegg om somaliere, sa politioverbetjenten fra Sør-Trøndelag politidistrikt da rettssaken fortsatte i Trondheim tingrett i dag.

Nekter for drapet

26-åringen som er tiltalt for å ha drept seksbarnsfaren fra Somalia skal ha intensivert sine innvandringskritiske utsagn på ulike forum på internett i tiden før drapet skjedde, ifølge politiet. Selv nekter 26-åringen for å ha drept Shirwac. Påtalemyndigheten mener at tiltalte var psykotisk da drapet skjedde, og at han derfor bør dømmes til tvungent psykisk helsevern.

I retten har det tidligere fremkommet at tiltalte på et notat skrev at han ville drepe muslimer. Han skal også ha ytret seg svært innvandringskritisk på flere nettsteder.

– Har du eksempler på hvilke innlegg som var slettet etter 5. september (etter en politiransakelse, journ.anm), som dere klarte å gjenopprette, spurte aktor Bjørn Soknes i retten i dag.

– Mye av det vi fant på tiltaltes pc på Oppdal dreier seg om debatter på Hegnar online. Disse går på motstand mot innvandring og muslimer, svarte politioverbetjenten.

Les også: Ville brenne ned moskeer og muslimske bygg

– Tiltalte har blant annet besøkt en side på Youtube som tilhører en fanatisk, ekstrem islam-hater som har tilhold i USA, fortsatte Hildrum.

7000 e-poster

Politiet har gjort flere funn etter å ha tatt beslag i tiltaltes datautstyr. Rundt 7000 e-poster på hans tre mailkontoer er noe av innholdet i det store beslaget. Her er det også funnet flere innvandringskritiske meldinger fra den våpeninteresserte 26-åringen.

– Tiltalte hadde 20-30-40 brukernavn og kontoer i forskjellige sammenhenger. Størsteparten av innholdet går på den trusselen som tiltalte så fra muslimer. I tillegg var han aktiv på våpenforum, og hans interesse for våpen har vært fremtredende, sa Hildrum i retten.

Les også: - Fant 2938 patroner hjemme hos drapstiltalt

På aktor Bjørn Soknes sitt spørsmål om hvilken periode tiltalte var mest aktiv, svarte Hildrum:

– Helt frem til drapet. Det var meget stor aktivitet det siste året før drapet.

Tiltalte har brukt ulike nick – eller kallenavn når han har skrevet innlegg på ulike nettforum. Hildrum understreket at man ikke kan ta for gitt at tiltalte har skrevet alt selv, men at det kan være skrevet av andre som eventuelt hadde tilgang på hans pc.

- Endret syn

Les også: - Skrev at han ville drepe muslimer

Da 26-åringen forklarte seg i retten i forrige uke, sa han at han hadde endret syn på innvandring og muslimer nå.

- Har du noe forhold til muslimer, spurte aktor.

- Nå er jeg ikke så veldig opptatt av noe som helst, men jeg hadde veldig en oppfatning av at det ikke var noe bra i hvert fall.

- Hva tenker du på da?

- Nei, at det var for mye.

- For mange?

- Ja.

- I Norge?

- Ja.

- Og hva mente du man skulle gjøre med det?

- Ingenting egentlig, bortsett fra å prøve å sende dem tilbake, svarte tiltalte.

Han sa også at han hadde sluttet å bry seg om temaet:

- Etter at jeg begynte på medisiner orket jeg ikke å bry meg med noe som har med politikk eller innvandring å gjøre.

Jeg er lei av alt som har med det å gjøre, sa 26-åringen.

Dommer Leif Holm spurte tiltalte i dag om han hadde gitt uttrykk for sitt innvandringskritiske syn på nettet.

- Ja, svarte tiltalte.

adressa.no følger rettssaken.

Åsted: Mahmed Jamal Shirwac ble funnet drept i sin egen bil i Ringvålveien på Heimdal. Foto: RUNE PETTER NESS