– Drapstiltalt frykter for egen sikkerhet

26-åringen som er tiltalt for drapet på Mahmed Jamal Shirwac bestemte seg torsdag for ikke å være til stede under domsavsigelsen fredag. – Han frykter for sin sikkerhet, sier forsvarer John Christian Elden.

Saken oppdateres.

Adresseavisen skrev torsdag om politiets planer for å skjerpe sikkerheten i forbindelse med domsavsigelsen. Det er ikke kommet noen konkrete trusler mot 26-åringen, men politiet uttalte at de ønsket å være føre var.

LES OGSÅ: Sikkerheten i retten skjerpes

Flere personer har under rettssaken uttalt at de reagerer på at 26-åringen, som skal ha vært psykotisk da drapet skjedde, kan bli dømt til behandling og ikke fengselsstraff.

– Han frykter for egen sikkerhet ved frifinnelse siden familie og andre synes å ha forhåndsdømt ham. Han vil derfor ikke være til stede i retten da lokalet er dårlig sikret og han er fornøyd med å få dommen fra meg på sykehuset, sier forsvarer John Christian Elden.

Ville skjerpe sikkerheten

I de fem dagene sakene har gått for retten i Trondheim, har politiet sjekket både bygningen – og pressefolk, tilhørere og pårørende før de fikk gå inn i rettssalen.

Men i løpet av torsdagen ble tiltalte i samråd med sin forsvarer John Christian Elden enige om at 26-åringen ikke skal være til stede. Dermed blir det heller ikke behov for ekstra sikkerhetstiltak.

–Tiltalte vil ikke møte. Det er hans fulle rett, sa aktor, førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til adressa.no torsdag ettermiddag.

– Tvungent psykisk helsevern

Seksbarnsfaren Mahmed Jamal Shiwac (46) ble funnet skutt og drept i Ringvålveien på Heimdal natt til 23. august i fjor. Den drapstiltalte 26-åringen har hele tiden nektet for drapet.

Rettspsykiatere mener han var psykotisk da drapet skjedde, og at han derfor ikke er strafferettslig tilregnelig.

Etter at dommen er avsagt i Trondheim tingrett klokken 14 fredag, vil den bli forkynt for tiltalte, som er innlagt på psykiatrisk sykehus. Aktor la under prosedyren ned påstand om at 26-åringen blir funnet skyldig i drapet på Shirwac, og at han dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern.

LES OGSÅ: - Bevist at han skjøt og drepte Shirwac

Forsvarer Elden, ba under sin prosedyre sist fredag om at hans klient blir frifunnet.

LES OGSÅ: - Det er ingen bevis

 
På forsiden nå