Påkjørt kvinne hadde voldsalarm

Den somaliske kvinnen som ble påkjørt på Byåsen mandag ettermiddag hadde voldsalarm etter gjentatte trusler fra eks-samboeren.

Saken oppdateres.

Klokken 15.50 observerte en politipatrulje at en kvinne ble påkjørt og slengt over panseret på en bil ved en bensinstasjon i Byåsenveien. Politiet bekrefter at mannen som kjørte bilen var eks-samboeren til kvinnen som ble påkjørt. Begge er av somalisk opprinnelse.

– Vi har foreløpig ikke avhørt bilføreren eller kvinnen, men det synes klart at de to har hatt et samboerforhold som ble avsluttet i november 2007. Vi har tidligere registrert tre anmeldelser for trusler, men sakene har blitt henlagt. 18. mai fikk kvinnen voldsalarm. Da anmeldte hun den siktede for nye drapstrusler. Så langt vi vet har det aldri tidligere vært snakk om voldsutøvelse før i dag, sier Sagmyr.Vet ikke motiv

Siden den siktede foreløpig ikke er avhørt, kan ikke politiet si noe om hva slags motiv mannen skulle hatt for å kjøre bilen sin flere meter nedover gang- og sykkelstien før bilen traff kvinnen.Tilstanden til kvinnen er ifølge St. Olavs Hospital stabil og hun har lettere skader.- Prøvde å springe unna

Vitner på stedet forklarte for politiet at føreren hadde kjørt på kvinnen med vilje.

- Jeg så at bilen kom fra Uno X-stasjonen. Rett etter stasjonen la han om og satt opp farten. En dame som gikk på fortauet prøver å springe unna, men han traff henne med stor fart midt på fronten. Det så ut som en scene på en film, det var helt surrealistisk, sier Johnny Øien, en bussjåfør som var vitne til hendelsen til adressa.no.

Bak bussen kom en politibil som fikk med seg det som skjedde. Tjenestemennene var på vei til hundetrening da de havnet midt i situasjonen, skriver NTB.

- Hadde stor fart

Øien forteller at bilen hadde stor fart.

- Det er vanskelig å si hvor stor farten var, men jeg regner med at bilen hadde en fart på rundt 40 km/t da han traff henne. Hun fløy ganske mange meter, sier Øien til adressa.no. Etter påkjørselen skal mannen ifølge vitner ha stått og ledd.

To jenter måtte springe vekk

I tillegg til kvinnen gikk det to jenter på fortauet.

- De trodde vel at bilen skulle kjøre på dem også, så de sprang det de kunne for å komme seg vekk, sier Øien til adressa.no.

Ingen av jentene ble truffet av bilen.

Kjørt til avhør

Mannen (29) er kjørt til politistasjonen i sentrum for avhør, opplyser operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt Anlaug Oseid.

Kvinnen ble kjørt til St. Olavs Hospital.

- Det virker som om hun fikk seg en ganske solid trøkk, men hun klarte å reise seg med en gang. Hun fikk beskjed av politiet om å sette seg ned igjen, og det ble hun til ambulansen kom og hentet henne, sier Øien til adressa.no.

 
 
 
På forsiden nå