- De eldre i moskeen hadde et råd hvor de påla siktede å holde seg borte fra henne. Hun mente derfor at hun var trygg, fordi deres makt er så stor. Kvinnen fastholder at truslene har skjedd, men etter dette trakk hun påtalebegjæringen til politiet, sier politiinspektør Tone Skålevik ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Politijuristen legger til at det var uvirkelig for den fornærmede 26-åringen at eks-samboeren kunne finne på å bryte pålegget:

Fikk voldsalarm

For 13. mai på familietjenestens kontor i Trondheim skal siktede nok en gang ha truet med å drepe henne. Etter denne trusselen ble 29-åringen igjen anmeldt, og kvinnen fikk voldsalarm av politiet.

Nekter straffskyld

29-åringen nekter straffskyld for å ha kommet med truslene. Verken Skålevik eller Håkon Knudsen, som forsvarer den drapssiktede 29-åringen, har kunnskap om hva som ligger bak den angivelige konflikten mellom siktede og fornærmede.

-Fornærmede vil ikke ha noe med siktede å gjøre. Hvorfor, det vet jeg ikke, sier Skålevik.

29-åringen avviser at han i går forsøkte å drepe ekssamboeren, og sier det hele var et uhell, og at han tok feil av gasspedalen og bremsene, skriver Dagbladet.

Politiadvokat Tone Skålevik sier de tar mannens versjon til etterretning.

Ville bli drosjesjåfør

Adressa.no er kjent med at 29-åringen for en tid tilbake fikk avslag på en søknad om drosjeløyve i Trondheim.

Politiet i Trondheim ønsket ikke å kommentere disse opplysningene av hensyn til den pågående etterforskningen av 29-åringen. Han er nå siktet for brudd på veitrafikkloven, trusler og drapsforsøk på sin ekssamboer.

Mandag ettermiddag kjørte han på sin ekssamboer ved en bensinstasjon i Byåsenveien.

Hadde ikke vandelsattest

29-åringen skal ha bestått drosjeutdanningen, men fikk ikke utskrevet kjøreseddel da han ikke kunne fremskaffe en vandelsattest.

- Jeg kan mye om bil og drømmen min er å bli drosjesjåfør, sa 29-åringen i debatten som fulgte avslaget.

Kjøreseddelen må skrives ut av politiet som plikter å sjekke vandelen til alle som vil drive med persontransport. Bakgrunnen for avslaget var at mannen ikke hadde vært i Norge i fem år. Dermed var han tvunget til å fremskaffe en fra det krigsherjede hjemlandet Somalia. Det lot seg ikke gjøre.

Ekssamboeren pådro seg lettere skader etter å ha blitt slynget opp på panseret da hun ble påkjørt. Tirsdag ettermiddag ble 29-åringen varetektsfengslet i fire uker av Trondheim tingrett.

Vitner sier til adressa.no at det virket som om mannen kjørte på kvinnen med vilje. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN