– Slik kan vi ikke ha det

På Ranheim har noen plassert et stort bord midt i undergangen ved Olderdalen. – Farlig, sier syklist.

  Foto: SIV SANDVIK

Saken oppdateres.

– Dersom noen hadde plassert et bord midt i veibanen, hadde det vært greit?

Det er Richard Sanders i Syklistenes landsforening i Trondheim som spør. Han synes ikke noe om hindringen som er satt opp i undergangen mellom Rema 1000 og den nye påkjøringsrampen til E6 øst på Ranheim.Kan føre til skader

Syklister som kommer fra nedsiden må foreta en krapp sving for å kjøre inn i tunnelen. Busker og kratt gjør det umulig å oppdage bordet og benken før syklisten er rett på.

Sanders er ikke i tvil om at dette kan føre til farlige situasjoner.

– Dette hører ikke hjemme noe sted. Sånn kan vi ikke ha det, sier Sanders.

Også Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk i Sør Trøndelag reagerer på hendelsen.

- Dette er jo forferdelig farlig!

Bordet ble trolig plassert i undergangen av arbeidere ved Grunnarbeid AS som jobber på stedet.

- Her har det skjedd en glipp. Jeg tror noen har båret bordet dit for å ta lunsj for så å glemme å bære det tilbake, sier Frode Krangsås i bedriften.

Han lover nå å flytte bordet så snart som mulig.Farlige hinder

Sanders i Syklistenes landsforening mener trondheimssyklister møter altfor mange unødige hindre når de skal komme seg fra a til b.

Ofte blir sperringer som skal stoppe bilistene fra å benytte gang- og sykkelsti også et hinder for trafikkantene veien er laget for. Sanders sikter særlig til såkalte betonggriser som skal holde bilene borte.

– De er billige og stopper biltrafikken, men de kan også være farlige for syklister.I 2004 omkom en 41-åring da han kjørte inn i en betongkloss som var satt opp som veisperring på en kommunal gang- og sykkelvei ved Lerkendal. Trebarnsfaren så ikke steinene på den mørklagte veien.LES OGSÅ: Veisperre ble en dødsfelleIfølge Sanders har det vært flere lignende ulykker i Trondheim.

– En kvinne ble alvorlig skadet da hun kjørte inn i en kjetting på Den gamle bybro. Det går ofte bra, men noen er maks uheldig og ender opp med alvorlige skader, sier han.

Syklistenes landsforening jobber derfor for at kommunen skal innføre automatiske pullerter som også kan åpnes for brøytebiler på sykkelstier.

 
    
      (Foto: SIV SANDVIK )

  Foto: SIV SANDVIK

 
    
      (Foto: SIV SANDVIK )

  Foto: SIV SANDVIK

 
    
      (Foto: SANDVIK)

  Foto: SANDVIK

På forsiden nå