Vaksinestopp ved St. Olavs

St. Olavs har stanset vaksinering mot svineinfluensa, etter at de var i ferd med å gå tom for vaksinedoser.

Saken oppdateres.

Sykehuset mottok i forrige uke 2500 vaksinedoser, og startet vaksineringen av ansatte og pasienter i risikogruppen torsdag. I dag måtte de stenge døren til vaksinekontoret, fordi vaksinelageret var i ferd med å tømmes.

– Vi har et antall vaksinedoser igjen, men disse vil vi bruke veldig målrettet. Vi skal nå ta en gjennomgang på alle avdelingene for å sikre at alle som er i risikogruppene, har fått vaksine. Derfor innførte vi full vaksinestopp i dag, sier Håkon Gammelsæter, beredskapsleder ved St. Olavs Hospital.

For få doser igjen

Han kan ikke utelukke at sykehuset kan ha for få vaksinedoser til å vaksinere alle ansatte og pasienter som er i risikogruppene, men har håp om at det skal være tilstrekkelig.

– Det var nok noen som hadde fått beskjed om å møte opp for vaksinering, og så ble møtt av en stengt dør. Jeg har forståelse for at folk kan bli litt stresset, det er mange som er engstelige, sier Gammelsæter.

Det er ansatte og inneliggende pasienter som er i risikogruppene som vaksineres ved St. Olavs. I tillegg får også ansatte som skal ta imot og behandle pasienter som kan være smittet, blant annet ansatte i akuttmottaket og i ambulansetjenesten, tilbud om vaksinering.

«Alle» vil ha

– Det er tydelig at stemningen både blant ansatte og befolkningen ellers har snudd. Tidligere var mange skeptisk til vaksinering, nå ser det ut til at alle vil vaksineres. Det er gledelig, påpeker Gammelsæter.

St. Olavs hadde forventet å få en ny dose med vaksiner denne uken, men har nå fått beskjed om at de kanskje må vente i to uker til neste dose kommer.

– Det er klart at enkelte kan oppleve det som lenge å vente i to uker på vaksine. Men jeg har full forståelse for at myndighetene må ta en overordnet prioritering, og vi var heldige og fikk vaksiner tidlig, sier Gammelsæter.

 
På forsiden nå