Den drapssiktede 24-åringen har imidlertid ikke erkjent straffskyld.

- Han har tilstått å være årsaken til at kvinnen døde, men erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Christian Wiig.

Hans klient er rådet til å vente med å ta stilling til straffskyld til etter at den rettspsykiatriske vurderingen er klar. Advokaten regner med at dette ikke er klart før i månedsskiftet februar/mars.

Avhøret avsluttet

- Vi har avsluttet avhøret, og siktede blir nå kjørt til fengselet. Han har samtykket til fire ukers varetekt som vil bli behandlet som kontorforretning i retten, sier politiovebetjent Geir Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han ønsker ikke å opplyse om siktede har erkjent eller ikke i avhøret.

- Det er det ikke rett av oss å si noe om, sier Momyr.

Møter ikke i retten

Trondheim tingrett opplyser at fengslingsmøtet går som kontorforretning i morgen. Det vil si at den drapssiktede mannen ikke vil møte i retten.

Like etter klokken 13.00 ble mannen utskrevet fra St. Olavs Hospital, og ble deretter kjørt til politihuset i Trondheim.

Med en jakke dratt over hodet, og to politifolk på hver side, ble han satt i bilen og kjørt bort.

Mannen tilbrakte natten ved sykehuset, og var pasient på observasjonsposten B3. Der var det i formiddag politivakthold utenfor rommet hans. Etter det adressa.no erfarer var mannen til røntgen før han ble utskrevet.

Politiet vil ikke opplyse årsaken til sykehusinnleggelsen.

Den kvinnelige studenten ble funnet drept i en leilighet i et leilighetskompleks for studenter på Kalvskinnet torsdag ettermiddag.

Noen timer etter ble den siktede mannen pågrepet.

Her blir den siktede fraktet fra St. Olavs Hospital. Foto: Rune Petter Ness