Beboere hørte ikke brannalarmen

Flere beboere våknet ikke da det brant i en høyblokk på Tempe natt til fredag.

Saken oppdateres.

LES OGSÅ: Kvinne omkom i Brann på Tempe

- Jeg synes hovedalarmen gikk sent. Vi skulle hatt mer varsel vi i nærheten av plassen det gjaldt, sier Gunnar Thorvaldsen til adressa.no.

Han bor i den samme gangen, der en kvinne i 70-årene ble funnet omkommet. Da han kom ut i gangen, var den allerede så røykfull at han ikke kom seg ut den veien. Derfor måtte han gå ut på verandaen.

Selv om han aldri var i noen livsfare, er han betenkt over at alarmen ikke gikk tidligere.

Flere våknet ikke

Andre personer adressa.no har snakket med, blant annet beboere fra de høyere etasjene, sier at de ikke våknet i det hele tatt da alarmen gikk.

Disse ble heller ikke vekket av verken brannvesen, politi eller andre i blokka.

- Det er fryktelig rart, det er mange som hører dårlig, men vi gjør jo ikke det heller. I tillegg er vi to, jeg har jo en mann også, sier en kvinne som bor i sjuende etasje.

Hun har brukt formiddagen på telefoner av slekt og venner som lurer på hvordan hun har det.

120 evakuert

De fleste beboerne ble imidlertid evakuert, og vekket av brannalarmen:

- Vi får heldigvis varsel gjennom brannalarmen, og den er jo kraftig. Så jeg hørte den, og den varslet faktisk tre ganger. Den stoppet etter en halvtime, så begynte den igjen, stoppet, og begynte igjen, sier Ellinor Haugan, som bor i niende etasje.

Hun synes likevel det er beklagelig at enkelte ikke har hørt alarmen, og sier at dørene i blokka er spesielt tette, slik at de stopper mye lyd.

- En branntrygg leilighet

Brannvesenet bekrefter at de har fått beskjeder fra folk som ikke hørte alarmen. I hele formiddag og ettermiddag har folk ringt inn og informert dem om situasjonen. Brannvesenet mener likevel at det aldri var noen fare for dem som sov:

- Dette er en branntrygg bygning, og det kan være like fornuftig å faktisk være i egen leilighet om det blir brann her, sier vakthavende brannsjef, Leif Gunnar Smistad til Adressa.

De vil likevel ta en grundig sjekk for å finne ut om alt har fungert som det skulle:

- Etter alle branner sjekker vi hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Det gjør vi bestandig sier Smistad.

Flere beboere sier at de fortsatt føler seg trygg i blokka.

- Dette er den nyeste av blokkene, og om det blir brann tror jeg ikke det er noen fare for at det sprer seg til så mange leiligheter, sier Ellinor Haugan fra niende etasje.

 
        
            (Foto: Christine Schefte)

  Foto: Christine Schefte

 
På forsiden nå