Ropte skjellsord mot Rita Ottervik

Rundt ti bomring-demonstranter tok seg opp på galleriet i bystyresalen og ropte slagord mot Rita Ottervik i går kveld.

Saken oppdateres.

Adresseavisens reportere ble selv vitner til at rundt ti demonstranter tok seg opp på galleriet og ropte til ordfører Ottervik.

Hun responderte med å irettesette demonstrantene.

– Vi har hatt barn som tilhørere. De klarte å oppføre seg, men ikke dere, sa Ottervik.

Bystyremedlem Erling Moe (V) hadde torsdag kveld følgende sms-kommentar på demonstrasjonen overfor adressa.no:

«En pinlig demonstrasjon med et dårlig eksempel for deltakende barn og unge i hvordan demokratiet fungerer. Barnslig, og svekker saken deres. De snudde ryggen til bystyret og ropte til ordføreren.»

LES OGSÅ: Her er smutthullene!

- Rita, du lyg!

- Rita du lyg, Rita du lyg!, gjallet det utenfor rådhuset tidligere på kvelden.

Om lag 200 trøndere demonstrerte sin forakt mot bomringen. Bomringmotstandere i alle aldre hadde møtt opp. De stilte med hjemmelagde plakater og slagord. Blant demonstrantene var det mange fra Malvik og andre randkommuner til Trondheim.

De hadde møtt opp utenfor rådhuset for å gi politikerne inne i bystyresalen klar melding om hva de mente om det nye bompenge-regimet som åpner 31. mars.

Facebook-varsling

Gjennom flere facebook-grupper har engasjementet fått utløp.

Ifølge initiativtaker for en av facebook-gruppene, Arnt Inge Glowacki (32) fra Hommelvik, teller nå bomring-motstanderne flere titusen. Han understreker at tar avstand fra det som skjedde senere på kvelden, da det ble kastet stein og ropt skjellsord.

NETTMØTE: De svarer deg om bomringen!

Slagordene mot ordfører Rita Ottervik har sin historikk fra da hun uttalte seg i Adresseavisen 13. august 2007: «Ap stemte mot rushtidsavgift da transportplanen ble behandlet i juni. Det vil si at vi ikke akter å sette opp en ny bomring rundt Trondheim i løpet av de neste fire årene.»

- Dette blir kostbart

Maria Eriksrud (34) fra Malvik var en av de om lag 200 som møtte opp og som etter hvert tok seg inn i resepsjonsområdet i rådhuset der folkemassen ble stoppet av vaktmannskap.

– Jeg bor i Malvik, mens familien min bor på Klett. For meg vil det koste fra 40 til 80 kroner hver vei - alt ettersom hvilket tidspunkt på døgnet jeg kjører for å besøke dem. Dette blir kostbart, sier Maria Eriksrud.

Vaktmannskap i rådhuset måtte formane demonstranter om å la plakter bli liggende igjen utenfor og at folk forholdt seg i ro, dersom de ønsket å følge bystyret fra galleriet. En håndfull demonstranter valgte å gå opp på galleriet senere på kvelden.

Det ble alt annet enn rolig.

 
 
På forsiden nå