Elgkalver dro på bytur - ble skutt

Viltpatruljen har nå skutt de to elgkalvene som i dag har vært på sightseeing i Trondheim.

Saken oppdateres.

Beslutningen om å skyte de to årsgamle kalvene ble tatt da de forlot boligområdet på Tyholt, og ruslet ned til grøntområdet bak Eberg skole.

- Så ingen annen utvei

- Vi så ingen annen utvei enn å skyte dem. De har vist tendenser til å springe etter folk, samtidig som folk har vært svært nærgående. Det har vært personer som har matet kalvene, og nærmest klappet dem, forteller vakthavende i viltpatruljen til adressa.no.

Han sier at de samme elgkalvene også har vandret i bynære strøk tidligere: Så sent som for fem-seks dager siden ble de observert i et boligområde på Tunga. Da ble de ført tilbake til Estenstadmarka.

- I og med at de er såpass tamme, ser vi det som veldig sannsynlig at de kommer igjen. Da kan det lett oppstå farlige situasjoner, eller de kan bli påkjørt i trafikken, sier vakthavende.

Se bilder av elgkalvene her.

Kritisk til publikum

Viltpatruljen har fulgt elgkalvenes vandring i et par timer i ettermiddag, fra Festningen via Singsaker og opp til Eberg. De er svært kritisk til hvordan mange oppfører seg i nærheten av skogens konge.

- Det har vært stor pågang av folk hele tiden, og mange har vært svært nærgående. Vi har forsøkt å si fra, men ikke alle respekterer advarslene. Selv om det kan se troskyldig ut, er det tross alt ville dyr. Folk bør holde avstand, sier vakthavende i viltpatruljen i Trondheim.

 
 
På forsiden nå