Hus på tur

Endelig gikk det. En kjempekran hentet i Belgia klarte enkelt å flytte det gamle trehuset på Møllenberg.

Saken oppdateres.

Arbeidet med flyttingen startet allerede den 29. juni. På forhånd var det over 100 år gamle huset stipulert til å veie ca. 85 tonn.

Mange tilskuere

Det viste seg imidlertid å være hele 129 tonn. D ermed ble de opprinnelige kranene som skulle gjøre løftet, for svake. En ny innleid kran fra Belgia med en kapasitet på 400 tonn klarte i kveld jobben uten problem.

- Dette gikk nøyaktig som planlagt, sa byggeleder Daniel Hansen i Statens vegvesen etter løftet av det vernede trehuset i Gamle Kongevei ved 18-19-tiden.

På det meste var over 200 personer møtt frem for å følge den mye omtalte husflyttingen. Alt gikk knirkefritt, bortsett fra en feilparkert Volvo som i noen minutter stoppet hele hustransporten.

- Vi har ringt både bileieren, hans slekt og venner. Men vi fikk ikke tak i ham, sier politioverbetjent Knut Sivertsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Måtte taue bort bil

Falck kom til slutt og tauet bort bilen. Dermed kunne transporten fortsette videre mot husets nye midlertidige adresse på Buran.

Totalt fem hus på Møllenberg skal flyttes i forbindelse med utbyggingen av Strindheimtunnelen. Det neste huset som får ny midlertidig adresse de neste tre-fire årene, blir heist opp og fraktet bort allerede i morgen.

På forsiden nå