Trondheimsjenter vant matpakkepris

Med en uthulet baguette fylt med kylling, grønnsaker og yoghurt vant fire trondheimsjenter en nasjonal matpakkekonkurranse.

  Foto: landbruks- og matdepartementet

Saken oppdateres.

– Det hender jeg spiser brødskive med brunost også, men det er ikke favoritten, sier Nora Eklo (15) til adressa.no.

I går fikk hun og tre venninner fra tiende trinn ved Sverresborg ungdomsskole en heldag i Oslo etter de vant en matpakkekonkurranse som ble arrangert i tilknytning til Smakens uke.

Ungdomsskoleelever over hele landet ble oppfordret til å sende inn sin beste matpakkeoppskrift. Premien var en sjekk på 20 000 kroner som elevene fikk overrakt av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

- Veldig artig. Vi hadde ikke forventet å vinne. Vi kom tilfeldigvis over konkurransen, og bestemte oss bare for å sende inn et forslag, sier Nora.MatpakkebloggMen Nora og venninnene Runa Halleråker, Maren Wessel-Berg og Rebecca Selnæs er erfarne matpakkepakkere. I fjor laget de nemlig sin egen matpakkeblogg hvor de la ut mange forslag til kreative matpakker.

– Vi ser at det er mange som ikke bryr seg så mye om hva de spiser. De kjøper boller og brus, og det er jo ikke akkurat det beste hvis en skal holde konsentrasjonen oppe gjennom skoledagen, sier Nora.

Vinnermatpakken er en av Noras favoritter, og hun har laget den selv flere ganger. Matpakken består av en grov baguett som deles på tvers, deretter hules den ut og fylles med yoghurt naturell, agurk, tomat, rødløk og salatkjøtt av kyllingfilet.

– Denne matpakken er sunn og god! Kylling inneholder lite fett, men masse proteiner. Grønnsakene er rike på vitaminer, og fargene er kjempefine. Bruker du grovt brød, vil du være mett lenge, skriver jentene i sin beskrivelse.

De har selv listet opp hvorfor matpakken burde vinne: Fordi den er miljøvennlig, den er sunn, den er lett å håndtere (du kan spise den mens du går rundt i skolegården), og den er ikke kjedelig.

– Og fortvil ikke, det brødet som blir skrapt ut, kan brukes til å lage for eksempel krutonger, oppfordrer jentene.TV-kokker

I går laget de matpakken under sendingen til «God morgen Norge» på TV2. De fikk også mye skryt av juryen som pekte på at matpakken tar utgangspunkt i gode, norske råvarer, den er lett å ta med seg i hånda, og den er basert på ingredienser de fleste har hjemme.

– Trondheimsjentene Nora, Runa, Maren og Rebecca viser engasjement og ferdigheter lagt utover det vanlige, uttaler juryen.

– Vi håper at andre kan bli inspirert av dette, sier Nora som selv er glad i salat til lunsj – gjerne med kylling, pasta eller brød til.

Dette trenger du:

1 stk baguette, fåes kjøpt i de fleste butikker. Helst grov. (Man kan også lage selv!)

1 tomat

4 cm agurk

1/4 rødløk

100g Coop salatkjøtt av kylligfilét

4 ss naturel yoghurt fra Tine.

Slik gjør du:

Følg anvisningen på baguette-pakken. Deretter, del baguetten i to biter. Bruk en skje til å skrape ut innholdet i baguettene.

Skjær grønnsakene i små biter. Bland dem med 4 ss naturel yoghurt og 100 g kylling. (100 g kylling vil si halve pakken). Fyll de hule baguettene med dette.

Trykk fyllet godt sammen i baguettene, slik at du får plass til mest mulig. Når du er ferdig, pakker du dem inn i litt plast, og putter dem i matboksen.

 
        
            (Foto: NORA EKLO)

  Foto: NORA EKLO

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå