Dyrevernaktivisten Eva Johanne Westlund fra Nettverk for dyrs frihet åpnet fakkeltoget med en appell til de fremmøtte på Torget lørdag kveld. Westlund har blant annet vært med i arbeidet med å dokumentere forholdene til dyrene hos norske pelsdyrfarmer.

- Det har vært følelsesmessig tungt, men var absolutt verdt det. sier Westlund til adressa.no.

Slagord i gatene

Med brennende fakler, stampende skritt og kamprop mot pelsdyrnæringen, satte mellom tre til fire hundre pelsmotstandere sitt preg på gatebildet. Med fanene høyt hevet marsjerte demonstrantene fra Trondheim Torg ned Munkegata, om Olav Tryggvasons gate, opp Nordre gate før de avsluttet marsjen på torget med appeller fra skikkelser som Snorre Valen (SV), Jan Bojer Vindheim (Miljøpartiet De Grønne) og Nora Warholm (RU).

Hva synes du? Bør pelsdyrindustrien avskaffes? Diskuter i debattfeltet.

Fornøyd med engasjementet

Une Aina Bastholm (24) er aktiv i NOAH for dyrs rettigheter og sier seg godt fornøyd med oppslutningen.

- Dette er bare helt fantastisk! Nå har jeg ikke det eksakte antallet på de fremmøtte, men vi anslår det til å være mellom tre til fire hundre personer. Det er ikke mye som skal til for å skape engasjement, slår Bastholm fast.

24-åringen har sammen med tre andre personer i NOAH stått for gjennomføringen av markeringen, som på landsbasis har blitt gjennomført sju år på rad.

- Hvilke reaksjoner har dere fått fra publikum i forbindelse med markeringen?

- Folk er først og fremst veldig glad for å få vist engasjementet sitt, et engasjement jeg tror bare har vokst med de siste årene, sier Bastholm.

Med brennende appeller, og fakler, markerte folk sin motstand mot pelsdyrnæringen under NOAHs fakkeltog lørdag kveld. Foto: MADS SAURSTRØ
Her er fakkeloget på vei ned Olav Tryggvasons gate i Trondheim. Foto: MADS SAURSTRØ
Une Aina Bastholm (24) fra NOAH var kjempefornøyd med oppslutningen under fakkeltoget i Trondheim. Foto: MADS SAURSTRØ