Stjal Hjortendansøsen verdt 250 000 kroner

Politiet uten spor etter milliontyveriet av Håkon Blekens kunstverker.

Saken oppdateres.

Onsdag ettermiddag tok tyver seg inn i Håkon Blekens gamle atelier i Dyrborgveien i Trondheim. Ni malerier ble skåret ut av rammene og stjålet.

Den populære kunstneren anslår selv den totale salgsverdien til å være to millioner. Maleriet Hjortendansøsen av Arthur Alstad, som ledsager denne saken, skal alene være verdt rundt 250 000 kroner.Flere tips

Siden tyveriet ble kjent i går ettermiddag har politiet mottatt flere tips i saken. Politiet hadde inn tre vitner til avhør i går kveld, og har tatt personalia på en fjerde.

– Men tipsene har ikke ført til noe konkret, så vi er fortsatt interessert i opplysninger i saken, sier etterforskningsleder Geir Olav Granbo til adressa.no.

Politiet har også tatt kontakt med kunsthandlere og politidistrikt rundt om i landet og varslet om tyveriet.

- Brøt seg inn i meg- Dette er jævlig trist. Tyvene har ikke bare brutt seg inn i et hus. De har også på en mate brutt seg inn i meg, sa Bleken til adressa.no i går.Ingen av kunstekspertene som er intervjuet i dagens utgave av Adresseavisen har tro på at det lar seg gjøre å omsette de stjålne kunstverkene. Torsdag formiddag har heller ikke tyvene kontaktet Bleken for å gi, eller forsøke å selge bildene tilbake.- Ingen har tatt kontakt, så langt, sier han til adressa.no.Totalt ble ni malerier stjålet. Bleken har ikke en klar favoritt.- Jeg kan ikke si hva som er verst, det er jevn kvalitet på dem. Det er like ille alt sammen.

 
 
 
På forsiden nå