Alle de tre butikkene som holder til på bygget har plassert enten boder eller containere på én eller flere handikapparkeringer.

Driftsleder ved bygget opplyser om at det skal være minst seks handikapplasser tilgjengelig. I tillegg er det satt opp flere handikapparkeringer foran inngangen på bygget. Da adressa.no var på stedet var kun to plasser tilgjengelig.

- Synes det er feil

I løpet av dagen har adressa.no snakket med flere med behov for handikapparkeringer som ikke har funnet parkeringsplass. Bjørn Solstad er en av dem.

- Jeg synes det er feil at fyrverkerisalget skal ramme oss. Jeg blir både harm og skuffet, sier han.

Da han kom for å handle i dag måtte han parkere foran sperringene som er satt opp like ved en av bodene .

- Jeg fikk beskjed om å flytte meg derfra. De sa at jeg ikke kunne stå så nært fyrverkeriet på grunn av brannfaren.

- Beklagelig

Driftsleder for bygget bekrefter at han har gitt butikkene tillatelse til å selge fyrverkeri utenfor butikken. Han beklager at det har rammet handikappede.

- Det er ikke vår hensikt å lage problemer for noen. Jeg har gitt tillatelse til at det kan selges fyrverkeri utenfor bygget, men det skal også være plass til andre, sier driftsleder i Trygvason drift, Kjell Arne Trondstad.

Han mener imidlertid det ikke er mangel på parkeringsplasser utenfor bygget.

- Det er 600 parkeringsplasser utenfor bygget, så det skal være mulig å finne en parkeringsplass. Men vi skal ordne opp, og håper å bli kontaktet når folk har klager.

- Et stort problem

Handikapforbundet reagerer på utplasseringen av fyrverkeribodene. De sier dette er et kjent problem flere steder i regionen, og mener det ikke er relevant om andre parkeringsplasser er ledige.

- Det gir null mening. Poenget med handikapplassene er at de skal være bredere enn vanlige parkeringsplasser. Ofte trenger brukerne av dem å åpne døren helt for å komme seg ut, eller trenger hjelpemidler til og fra. Da kan de ikke stå på en vanlig parkeringsplass, sier regionkontorleder for Norges handikapforbund i Trøndelag, Ragnhild Urdshals Høyem.

Plasseringen er også viktig, ifølge Høyem.

- Disse plassene skal være lokalisert nær inngangen. Dette gjelder spesielt når det er glatt og snø.

- Hører dere ofte om at handikapparkeringene blir brukt til andre ting enn de skal?

- Absolutt, sier Høyem.

Tar opp parkering: Butikkene som holder til på XXL-bygget på Tiller har fått tillatelse til å selge fyrverkeri utenfor inngangen av driftsledelsen. Det har gått ut over handikapparkeringene. Foto: Børge Sved
Sperret av: Flere handikapparkeringer utenfor bygget er fysisk sperret av med paller og tilhengere. Bilen som står parkert helt til venstre i bildet tar opp én av de to handikapparkeringsplassene som fortsatt er tilgjengelige. Foto: Børge Sved
De to plassene i midten av bildet er de to eneste plassene som er beregnet for handikappede. I forgrunnen tar en fyrverkeribod flere plasser, mens containeren i bakgrunnen også okkuperer en plass. Foto: Børge Sved