– Jeg driver ikke salg av narkotika

Den antatte HA-lederen i Norge forklarer i retten at han kun har hatt en formidlerrolle i forbindelse med tre kilo hasj.

Saken oppdateres.

– Jeg driver ikke med salg av narkotika, og ønsker heller ikke å starte med det, sa Leif Kristiansen i sin forklaring i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

Påtalemyndigheten mener imidlertid at han hadde en sentral rolle i forbindelse med hasjpartiet på nærmere ti kilo som politiet beslagla av en 21-åring på Støren 9. mai 2009. Kristiansen er tiltalt for å ha avtalt overleveringen av hasjen mellom en 30-årig medtiltalt og 21-åringen.

Den antatte HA-lederen hevdet imidlertid at han kun hadde en formidlerrolle. Han skal ha knyttet kontakt mellom en 30 år gammel oslomann og den tiltalte 32-åringen, som nå lever under vitnebeskyttelse på grunn av angivelige trusler fra HA-miljøet. Kristiansen fortalte at han ble kjent med denne mannen i 2008.

LES OGSÅ: - Jeg spilte ulovlig poker mot Northug

LES OGSÅ: - «Leifen» tok ikke kvelertak på meg

Hjalp til med hasjanskaffelse

– Jeg fikk et godt inntrykk av ham. Jeg inviterte 32-åringen til et møte på Solsiden i Trondheim. Han var også innom klubben i Trolla noen ganger. Han var velkommen til å stikke innom og si hei, sa Kristiansen i retten.

Han opplyste at han ikke var fremmed for å starte butikkvirksomhet i Trondheim med 32-åringen. Han så for seg å flytte og utvide Tattoo World. 32-åringen var planlagt en rolle i forbindelse med klessalg. Dette ble det imidlertid ikke noe av.

LES OGSÅ: - «Leifen» krevde varmepumper

Våren 2009 skal Kristiansen ha blitt kontaktet av 32-åringen. Han skal da ha spurt om 51-åringen kunne hjelpe han og den tiltalte 21-åringen, med å skaffe hasj. Det innrømmet Kristiansen at han gjorde.

– Jeg sa jeg kunne sette dem i kontakt med noen som kunne skaffe dem litt hasj. Men utover det å sette dem i kontakt, så vil ikke jeg vite noe mer, sa Kristiansen.

Den antatte Hells Angels-lederen satte deretter 32-åringen i kontakt med oslomannen (30), som også er tiltalt i saken.

– Jeg satte to mennesker i kontakt. Hva de velger å gjøre, det kan ikke jeg stå til ansvar for, sa Kristiansen.

10 kilo hasj i trillekoffert

I retten i går forklarte den tiltalte 21-åringen at dersom han og 32-åringen hadde nok penger til ett kilo, så hadde Kristiansen tilbudt å hjelpe dem med å skaffe ett eller to kilo på krita. Dette bekreftet den antatte HA-lederen.

LES OGSÅ: Erkjenner delvis straffskyld

I mai 2009 reiste 21-åringen til Oslo for å hente hasjen. Før overleveringen skal han først ha møtt den tiltalte 30-åringen i Kristiansens leilighet. Ved et senere møte med denne mannen, skal han imidlertid ha fått tilbud om å kjøpe mer enn de tre kiloene. Dette visste ikke Kristiansen noe om, hevdet 21-åringen under sin forklaring.

21-åringen fikk derfor overlevert 9,9 kilo hasj i en trillekoffert, som han tok med nordover på toget. Han ble pågrepet på Støren stasjon 9. mai.

– Da jeg fikk vite at han var tatt med ti kilo ble jeg halvveis irritert. Når jeg kom til Oslo kontaktet jeg NN (navnet på den tiltalte 30-åringen red.anm.), og spurte hvem som hadde autorisert hele ti kilo, og jeg lurte på hvem som skulle betale for det, sa Kristiansen i retten.

Sammenlignet HA med RBK

51-åringen følte seg ansvarlig for at oslomannen skulle få betalingen sin, ettersom det var han som hadde «anbefalt» 32-åringen og 21-åringen. Han bekreftet i retten at han derfor ble en pengeformidler.

Den antatte HA-lederen har erkjent befatning med tre kilo hasj. Han er også tiltalt for å ha truet 21- og 31-åringen til å betale ham for hasjpartiet som ble beslaglagt på støren. Dette punktet nektet han for i retten.

– Jeg sa, dere må rydde opp i dette, sa Kristiansen.

Den antatte HA-lederen fikk i retten flere spørsmål om mc-klubben. I den forbindelse sammenlignet han den med Rosenborg ballklubb.

– Hells Angels fungerer som hvilken som helst forening. Vi har et klubbhus som samlingspunkt akkurat som Rosenborg ballklubb har et klubbhus, sa 51-åringen.

Taus om HA-rollen

Tingrettsdommer Rune Lium ba også Kristiansen om å fortelle om sitt forhold til mc-klubben

– Jeg er medlem av Hells Angels, utover det, ønsker jeg ikke å si noe mer.

– Er du president i Hells Angels Norge?, spurte statsadvokat Per Morten Schjetne.

– Jeg er medlem av Hells Angels Norge. Punktum.

– Hvem er president i Hells Angels Norge?

– Det ønsker jeg ikke å uttale meg om, sa Kristiansen, og la til:

– Klubben Hells Angels er ikke tiltalt her.

 
På forsiden nå