Medelever i sorg

Elever og lærere ved Rosenborg skole sørger over tapet av 14-åringen.

Saken oppdateres.

Da rektor Mette Winsnes Råberg ved Rosenborg ungdomsskole fikk den tragiske nyheten fra kriseteamet søndag 29. mai, dagen etter selvmordet, samlet hun niendeklassingene og deres foreldre til informasjonsmøte på skolen.

– Nesten hele trinnet kom med sine foreldre. De fikk informasjon om det som hadde skjedd og om hendelsen måneden før. Elevene tente lys, skrev i en minnebok og snakket med hverandre og de voksne, sier Winsnes Råberg.

LES OGSÅ: Tok livet sitt en måned etter voldtekt

LES OGSÅ: Politiet: - Ingen er tatt

LES OGSÅ: - Tragisk for familien og for samfunnet

- Ingen skal være alene

Dagen etter var hele skolen samlet til en minnestund. Her fremførte den avdøde jentas medelever en dans og en selvkomponert låt, noen leste opp minneord, en mor leste et dikt, og presten snakket om sorg og sorgreaksjoner. Rektoren er imponert over hvordan både foreldre, lærere og elever har håndtert den vanskelige tiden.

– De voksne har vært tilgjengelige for elevene. Elevene har også tatt veldig godt vare på hverandre. De har vært veldig opptatt av at ingen skal være alene oppi dette, sier rektoren.

Mange reaksjoner

Ungdom over hele Trondheim reagerer sterkt på det som har skjedd. Flere hundre personer har skrevet en siste hilsen til tenåringsjenta på Facebook og sender varme tanker og kondolanser til de pårørende. Både venner og ukjente, skolekamerater og voksne uttrykker stor sorg, savn og sinne over alt som har skjedd. Flere foreldre er bekymret over alle voldtektene og voldtektsforsøkene i Trondheim den siste tiden.

– Byen må gjøres trygg. Vi har et ansvar for å sørge for at dette tar slutt, skriver en av tenåringsforeldrene i en e-post til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Trondhjemskvinner: - Vi er redde

LES OGSÅ: Slik er menn som overfaller kvinner

LES OGSÅ: Ingen av de fem voldtektene er oppklart

LES OGSÅ: - Voldtekt styres av seksualdrift

LES OGSÅ: Kvinne voldtatt i Trondheim

LES OGSÅ: To kvinner overfalt og voldtatt

LES OGSÅ: Advarer mot Festningen

 
 
 
På forsiden nå