Bygård brant i Midtbyen

Flammene var synlige på lang avstand.

Saken oppdateres.

37 personer ble evakuert etter den dramatiske brannen i bygården ifølge innsatsleder Per Ivar Olsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Bygården ligger i Sandgata i Trondheim sentrum.

- Av disse er det en del som har opplysninger, og de blir tatt med til krimvakta ved Sentrum politistasjon for vitneavhør. Foreløpig tyder det på at brannen startet på taket, sier Olsen.

Klokka 18.40 var brannen slukket, og brannmenn og politibetjenter foretok en undersøkelse av brannstedet. Det blir også undersøkt om de nærliggende boligene er beboelige og om det er noen spor etter brannårsaken.

- Vi sjekker hvem som kan flytte inn etter hvert. Beboerne blir samlet opp i to busser. Det er ikke meldt om noen personskader.

- Full fyr

Brannen ble meldt inn i 17.30-tida torsdag ettermiddag, og flammene sto opp av taket fra bygningen i Sandgata 2.

- Vi har evakuert bygningen, men jeg har ikke oversikt over hvor mange personer som var inne eller om det er noen personskader, sa Arve Vagnild, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt tidligere på kvelden.

Nils Johnsen, brigadeleder i brannvesenet sier at de har kontroll over brannen.

- Da vi kom frem var det full fyr. Vi fikk frem høyderedskaper, så slukningsarbeidet har gått greit, sier han til adressa.no

Sandgata 2 består av næringslokaler og leiligheter fra andre etasje og oppover. Ifølge Bjørn Ove T. Jacobsen i borettslagstyret er det 67 leiligheter i bygningen.

- Det er mye vind i området, men det utgjør ikke store problemer, sier Johnsen.

- Så røyken fra Solsiden

Chanett Jacobsen bor i femte etasje i Sandgata 2. Bygningen har sju etasjer. Hun var på vei hjem fra jobb da hun fikk høre om brannen.

- Mamma ringte. Hun så røyken helt fra Solsiden og fryktet at det var i vår bygning det brant. Hun viste seg å ha rett, sier Chanett.

Hun har ikke fått opplysninger om personskader.

- Det er bra. Politiet og ambulansepersonellet har vært veldig informative. Så langt vet vi ikke hva som er brannskadet, men det kan være snakk om vannskader etter slukningsarbeidet, sier hun.

Måtte bruke lift

Jacobsen venter nå på å få ta plass i en av bussene politiet har skaffet til veie.

- Da får vi mer info om når vi eventuelt kan gå inn i leilighetene igjen, sier hun.

Ifølge Kai Bardal som bor i et av nabobyggene var det mye røyk i området i tillegg til flammene fra taket.

- Mye av røyken dreiv oppover byen. Brannvesenet har brukt lift for å komme til, og det ser ut som om flammene har blitt mindre nå, sier Bardal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå