Den antatte lederen for Hells Angels i Norge, Leif Kristiansen (52), er av juryen i Frostating lagmannsrett funnet skyldig på flere av punktene han i Trondheim tingrett ble dømt til fire år og ni måneders fengsel for.

- Vi er godt fornøyd med at juryen har vurdert bevisene i saken på samme måte som oss og at de holdt til domfellelse, sier statsadvokat Per Morten Schjetne.

Han er aktor i saken og la i ettermiddag ned påstand om at Kristiansen blir idømt den samme straffen når Frostating lagmannsrett fredag tar stilling til straffeutmålingen.

Narkotikaforbrytelse, ran og trusler

Leif Kristiansen sto anklaget for å ha avtalt å motta 9,9 kilo hasj fra en Oslomann i mai 2009. Han skal ha fått en medtiltalt 22-åring til å hente hasjen i Oslo, og bringe stoffet til Trøndelag.

52-åringen var også tiltalt for grovt ran av en medtiltalt 33-åring, samt 22-åringen. Han skal ha truet med at de «skulle tas» hvis de ikke betalte erstatning for de 9,9 kiloene hasj som ble beslaglagt av politiet 9. mai 2009.

I oktober ble Kristiansen dømt til å sone ett år og tre måneder i fengsel etter å ha blitt dømt for blant annet grovt heleri, og brudd på ligningsloven, bokføringsloven, legemiddelloven og veitrafikkloven.

Den antatte HA-lederen ble funnet skyldig også i Frostating lagmannsrett. Foto: PÅL E. SOLBERG