Kristiansen dømt til 18 år i fengsel

Trondheimsmannen Trygve Kristiansen er dømt til 18 års fengsel av en brasiliansk domstol.

Saken oppdateres.

I tillegg til Kristiansen ble norskpakistanske Sharid Rasool og en norskbrasiliansk kvinne dømt for hvitvasking, valutaunndragelse og organisert kriminalitet.

Det melder avisen Diario de Natal i dag.

- Kriminell organisasjon

I dommen står ifølge avisen følgende:

«De faktiske omstendigheter viser en høy grad av spesialisering fra den kriminelle organisasjonens side: Et sofistikert nett av penger og eiendom, samt personer som disponerte disse med nasjonale og internasjonale forbindelser.»

LES MER: Trygve Kristiansen får 100 000 kroner

Dommer Walter Nunes mener Sharid Rasool og Trygve Kristiansen er de to aktørene som har vært tyngst involvert i det han mener er en kriminell organisasjon. Mens disse to skal ha hatt en lederrolle, var kvinnens deltakelse i forbrytelsene «normal».

Dommeren trakk anklagen mot et norskbrasiliansk ektepar, som var tiltalt i samme sak.

Birkeland venter på dom

Det var i mai 2007 at en rekke nordmenn ble arrestert i den såkalte Operasjon paradis. To av dem var Trygve Kristiansen og Arvid Birkeland fra Trondheim. Birkeland venter fortsatt på dom i saken.

Både Trygve Kristiansen og Arvid Birkeland har hevdet hardnakket at hele saken mot dem er bygget på feilaktige opplysninger fra norsk Økokrim.

LES MER: - Ingen kritikk mot Økokrim

Kristiansen er nå dømt til 18 år, fem måneder og ti dager. Sharid Rasool fikk 13 år og 11 måneder, mens den norske kvinnen må sone ni år og fire måneder.

I mars 2009 ble seks personer, tre av dem nordmenn dømt av den samme dommeren, Walter Nunes.

LES MER: Kristiansen avhørt i B-gjeng-sak

I forrige uke ble denne dommen imidlertid opphevet av lagmannsretten i Recife.

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå