Seks fengslet i dopingsaken

Seks menn nekter for at de er involvert etter razzia i Trondheim.

Saken oppdateres.

I dag ble seks menn fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Politiet har av hensyn til den pågående etterforskningen valgt å holde kortene tett inntil brystet, og fengslingsmøtene gikk for lukket rett.

I en pressemelding som Sør-Trøndelag politidistrikt sendte ut like før klokka 21.00 fredag kveld opplyser de at de har gjennomført flere aksjoner rettet mot personer i en organisert gruppe som mistenkes for handel med dopingmidler gjennom lukkede nettforum.

Tre anket avgjørelsen

Aksjonen er gjennomført i Sør-Trøndelag politidistrikt i samarbeid med flere andre politidistrikt, samt tolletaten og skatteetaten.

I tillegg til Sør-Trøndelag er det tre andre politidistrikt som har vært involvert. Etter det adressa.no kjenner til dreier det seg om områder sør for Trondheim og på Vestlandet.

LES MER: Minst seks personer pågrepet i razzia

Politioverbetjent Bjørn Are Kattem ved Sør-Trøndelag politidistrikt har tidligere opplyst at politiet og tollvesenet onsdag ettermiddag og kveld gjennomførte en koordinert razzia mot flere steder i Trondheim.

- Dette dreier seg om en sak mot et dopingmiljø i Midt-Norge, sa Kattem.

Erkjente ikke straffskyld

Fengslingsmøtene i tingretten pågikk gjennom hele fredagen. Først etter klokken 19.00 var alle rettsmøtene avklart. Det førte til at samtlige ble fengslet. Ingen av de siktede erkjente straffskyld, ifølge sorenskriver Knut Almaas. Arve Opdahl er forsvarer for en av mennene.

- Min klient begjærte seg løslatt, sier han til adressa.no.

Fengslingene var av varierende lengde og er som følger:

  • En mann i 20-årene ble varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkskontroll. To av ukene skal mannen sitte isolert.
  • En mann i 20-årene ble varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkskontroll. To av ukene skal mannen sitte isolert.
  • En mann i 20-årene ble varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkskontroll. To av ukene skal mannen sitte isolert.
  • En mann i 40-årene ble varetektsfengslet i en uke med brev og besøkskontroll. Han tok betenkningstid.
  • En mann i 20-årene ble varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkskontroll. To av ukene skal mannen sitte isolert
  • En mann i 30-årene ble løslatt, men aktor i saken anket. Mannen blir sittende i varetekt inntil anken behandles av Frostating Lagmannsrett over helgen.

Ifølge pressemeldingen til politiet anket tre personer avgjørelsen og en person tok betenkningstid.

Partene er underlagt taushetsplikt, og politiet kan derfor ikke kommentere avgjørelsen, og grunnlaget for denne.

Slo til mot treningssenter

Adressa.no var til stede da sivilkledde politibetjener undersøkte lokalene til Kaliber treningssenter på Rosten i Trondheim onsdag. Dette bekreftet også Kaliber på sine Facebooksider.

- Vi er tvunget til å holde stengt noen timer i dag grunnet besøk fra politiet, heter det klokken 18.00.

Fire timer senere ble senteret åpnet igjen. Politiet aksjonerte i tillegg mot en butikk som selger kostholdstilskudd i byen.

LES MER: Pågriper mistenkte utenfor Midt-Norge

 
 
På forsiden nå