Onsdag ble en av de siktede i dopingsaken fengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøkskontroll. Han har fra før sittet ei uke varetektsfengslet. Fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører

Onsdag i forrige uke igangsatte politi, tollvesen og skattemyndigheter «Operasjon Gilde» med pågripelser av opp mot ti personer i Trondheim.

Noen ble løslatt etter avhør, mens totalt sju ble framstilt for fengsling fredag i forrige uke og mandag denne uken. Etterforskningen i det som omtales som norgeshistoriens største dopingsak, Operasjon Gilde, pågår fortsatt for fullt.

Ber om fire uker

Fredag ble fem av de siktede varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll, hvorav to uker i full isolasjon. Tre av dem anket avgjørelsen til lagmannsretten.

20 tatt på landsbasis

Tingretten løslot den siste mannen, som er i 30-årene, før helgen. Aktor anket og han ble sittende i varetekt i påvente av lagmannsrettens beslutning. Den kom tirsdag. Lagdommerne besluttet at han skulle varetektsfengsles i fire uker. Samtidig ble kjennelsen fra tingretten stående for de tre som anket, dermed blir alle sju sittende i varetekt, dersom sistemann ikke løslates onsdag morgen.

Politiet mistenker de siktede mennene for handel med dopingmiddel gjennom lukkede nettforum. De mener også at de har operert som en organisert, kriminell gruppe. «Operasjon Gilde» styres av trondheimspolitiet, som samarbeider med minst fire andre politidistrikt i andre deler av landet.

Totalt er opp mot 20 personer tatt rundt om i Norge i forbindelse med aksjonen. Det er også beslaglagt både penger og dopingmidler, ifølge politiadvokat Bøklepp.

Les i dagens papirutgave av Adresseavisen hvordan norsk politi har arbeidet siden 2007 med å knuse de hemmelige dopingnettverkene i landet.

Sju menn er så langt varetektsfengslet i dopingsaken. Foto: ADRESSEAVISEN GRAFIKK