Tenåring siktet for voldtekt på Festningen

14-åring skal ha blitt voldtatt natt til 1. mai.

Saken oppdateres.

En mann i slutten av tenårene ble i dag tidlig pågrepet og siktet for å ha voldtatt en 14-åring på Festningen natt til 1. mai.

– Mannen ble pågrepet litt over klokken 07.00 i dag og har sittet i avhør. Han er siktet for voldtekt, sier Marit Johanne By, fagleder for overgrepssaker ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

– Hva var det som førte til pågripelsen av mannen?

– Det skjedde på bakgrunn av opplysninger som har kommet frem i vitneavhør, sier By. Hun opplyser at mannen ikke har tatt stilling til om han erkjenner straffskyld.

Mannen var i ettermiddag i ferd med å bli løslatt. Politifullmektig Marte Myre Linberg ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at tenåringen ble løslatt fordi det ikke foreligger bevisforspillelsesfare.

Det var Natteravnene som fant jenta ved festningen natt til 1. mai. Røde Kors tok hånd om 14-åringen, før politiet fraktet henne til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital. Politiet sikret seg biologiske spor fra det angivelige åstedet. Ugjerningen skal ha skjedd ved en benk bak Trondheim internasjonale skole.

Tirsdag ettermiddag ble 14-åringen avhørt av politiet, hvor hun ga en beskrivelse av gjerningsmannen.

Advokatfullmektig Tarjei Hugaas møtte i avhør som forsvarer for den siktede. Han ønsker imdlertid ikke å kommentere saken.

LES OGSÅ: - 14-åring voldtatt ved Festningen

LES OGSÅ: Vil forby russefest på Festningen

 
 
På forsiden nå