Gir for å hjelpe

På Kattem fylles et rom opp av klær, leker og varme tanker til de som er berørt av brannen i Myrsnipeveien.

Saken oppdateres.

Mange har tenkt på de som har mistet hjemmene og eiendelene sine i brannen på Kattem.

Nå er ideer og tanker omsatt i handling.

Klær og bamser

I lokalene til Kattem frivilligsentral har daglig leder Jagraj Singh åpnet dørene, og i lokalet som ligger like ved butikken på Kattem, er et rom allerede fylt av barneklær i mange størrelser, dameklær, sengetøy, sko og leker og bamser som venter på nye eiere.

Linda Sørensen, Mari Bellingmo og Wenche Berget er i lokalet og tar imot og sorterer klær og slår av en prat med dem som kommer innom.

Linda Sørensen fra Kattem er en av dem som lurte på hvordan hun kunne hjelpe. Og ideen var det Lindas datter som kom med.

- Ideen kom da vi sto og så på brannen. Datteren min sa «Mamma, de har jo mistet alt de har. Kanskje vi skal gi bort lekene våre og noen klær.» Dermed startet Sørensen en Facebook-gruppe, som raskt mangedoblet antall medlemmer.

- Dette er helt forferdelig, situasjonen er noe som berører alle på Kattem. Alle kjenner noen som er berørt, og jeg vet at det er barn som har mistet alt de har, sier Sørensen.

Åpnet dørene

Jagraj Singh åpnet dørene for engasjementet mandag morgen.

- I ni-tiden i morges fikk jeg spørsmål om hva vi ville gjøre i denne situasjonen. Og det hadde jeg ligget våken om natten og tenkt på. Da fikk jeg besøk av disse oppegående damene, som allerede hadde startet et initiativ for å samle inn klær, sier han. Dermed åpnet frivilligsentralen dørene.

- Vi er veldig glade for at så mange ønsker å hjelpe. Dette har eksplodert på Facebook, nå er det over 1000 medlemmer i gruppen. Det er folk fra hele byen og også fra andre deler av landet som vil bidra. Vi har allerede fått inn masse klær og leker, og leker, og vi regner med at det blir mer i ettermiddag, sier Linda Sørensen til adressa.no mens det stadig kommer folk inn i lokalet og leverer poser med barneklær og utstyr.

Trenger herreklær og babyklær

Fortsatt trenger de litt mer av enkelte ting:

- Vi trenger fortsatt herreklær, klær til jente, og babyklær og utstyr som for eksempel bleier, sier Linda Sørensen.

Møbler tar de imidlertid ikke imot ennå, på grunn av plassmangel.

De engasjerte Kattem-beboerne har hengt opp plakater i nærområdet, og kan også kontaktes via aksjonens Facebook-side.

I første omgang tar de imot klær fram til torsdag, fra 9 til 14. Etter stengetid vil de åpne dørene for de som er berørt av brannen, slik at de kan få gå i ferd og ro og finne det de trenger.

- Jeg er veldig glad for all responsen. Det er et stort engasjement, og folk ønsker å hjelpe, sier Singh.

Jagraj Singh og Linda Sørensen opplever stort engasjement fra innbyggere i byen. 

Jagraj Singh og Linda Sørensen opplever stort engasjement fra innbyggere i byen. 

På forsiden nå