Innsamlingen sprenger lokalet

Nå er det samlet inn så mye til de berørte etter storbrannen på Kattem at det trengs et større lagerlokale.

Saken oppdateres.

Sko, barnevogner, vippestoler, bamser og bleiepakker. Brukte klær fra engasjerte medmennesker og flunkende nye klær fra butikker på Heimdal og klesleverandører. Responsen har vært overveldende, sier Linda Sørensen, en av de ansvarlige for innsamlingen på Kattem.

Les også: Gir for å hjelpe

Flytter til større lokale

Nå er det rett og slett ikke plass til mer i lokalene til Frivillighetssentralen på Kattem. De har måttet stoppe å ta imot flere bidrag.

Mandag flytter de til nytt lokale i Storstua på Skjetlein barnehage på Kattem, der det er bedre plass.

- Folk er så villige til å gi. Vi har stoppa folk i døra, det er nesten ekkelt. Men når de ser hvor mye vi har, tror jeg de skjønner det, sier  Sørensen.

Innsamlingens Facebook-side har nå over 2300 medlemmer.


Fikk ny treningsdress til Skandia Cup

En del av de som er berørt av brannen, har vært innom i løpet av uka og fått tak i tiltrengte klær.

- En gutt på 10 år og mora var innom i går, de hadde ingenting igjen. Gutten fikk seg ny treningsdress og skjorter rett fra en klesforhandler som har gitt til innsamlingen. Han ble så glad, for han skulle på Skandiacup i helga. Det er rørende, konkluderer Linda Sørensen.


Mangel på lagringsplass

Et problem har vært at de ikke har nådd fram til alle de berørte.

- Vi ber de som har vært innom, om å spre budskapet til de andre som er berørt av brannen. Og jeg forstår det slik at de berørte vet om det, men det er dette med lagringsplass som er problemet. Mange bor hos venner, foreldre eller på et hotellrom. Da er det begrenset hva de vil ha plass til å lagre. Vi håper å få til et tilbud i et par lokaler i nærområdet der folk som har hentet ting, kan få lagret dem til de får et sted å bo, sier Linda Sørensen.

Mange har også ønsket å gi møbler, men det er ikke plass til dette, og Sørensen minner om at de berørte ikke har noe sted å ha møblene.

- Det blir aktuelt når folk får et sted å bo, men nå er det nok klær de trenger. Men møbler kan bli aktuelt senere, sier Linda Sørensen.

Se video: Fikk hente eiendeler fra blokka


Loppemarked eller bankkonto

Uansett vil det nok bli en del igjen etter at de berørte fra brannen på Kattem har fått det de trenger. Både asylmottaket på Sandmoen og ulike frivillige organisasjoner er mulige mottakere.

– Vi snakker også om å arrangere et loppemarked med resten av utstyret til inntekt for de som er berørte etter brannen. Flere ønsker å gi penger, og det kan være en mulighet å åpne en egen bankkonto, sier Sørensen.

På forsiden nå