I dag åpner den nye brannstasjonen

Bli med på en guidet tur i den nye brannstasjonen på Sandmoen.

Bli med på en guidet tur gjennom den nye brannstasjonen på Sandmoen. Stasjonen som åpner ved nyttår er også et unikt kurssted.

Saken oppdateres.

I dag klokken 11 åpnet den nye brannstasjonen på Sandmoen i Trondheim. Stasjonen på Sandmoen er den første i rekken av fire nye heltidsbemannede brannstasjoner i Trondheim. Øvelser og undervisning blir en viktig del av virksomheten, og undervisningsavdelingen har plass til 48 medarbeidere. Det er første gang at brann- og redningstjenesten får et eget øvelsesområde.

Ordfører Rita Ottervik sto for den offiselle åpningen av stasjonen. Brann- og redningssjef Torbjørn Mæhlumsveen ønsket velkommen, og etter åpningen var det en demonstrasjon av brannslukking og bilredning på det nye øvelsesområdet på stasjonen.

Rundt 70 gjester møtte fram til åpningen.

- Dette er første begivenhet i et innholdsrikt år, hvor vi også skal markere 150-årsjubileum for fulltids brannvesen i Trondheim, sier informasjonsrådgiver Kjetil Monkvik i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

- Sandmoen er en viktig del av brann- og redningstjenestens totale beredskap i det sydlige trondheimsområdet med Tiller, Rosten, Byåsen, Byneset og Klæbu. Sandmoen vil også gi en bedret beredskap i deler av Melhus kommune, sa brann- og redningssjef Torbjørn Mæhlumsveen i sin tale.

Rundt 70 gjester kom til åpningen av den nye brannstasjonen. 

Rundt 70 gjester kom til åpningen av den nye brannstasjonen. 

På forsiden nå