På jakt etter et gammelt ærverdig bygg med stor eiendom? Da er kanskje Øvre Stokkan Gård noe for deg. For nå vurderer NTNU å selge eiendommen og bygget som inntil i fjor ble brukt som Øvre Stokkan barnehage.

Høy antikvarisk verdi

- Det kan bli aktuelt å selge eiendommen i framtiden. Som kjent så pågår det nå en prosess fram mot en konklusjon om framtidig lokalisering av NTNUs campuser. En beslutning om framtiden for bygget vil bli sett på i den sammenheng. Ifølge Trondheim kommunes registreringer har bygningen en høy antikvarisk verdi. Men dette gjelder bare eksteriøret, da den er ominnredet til barnehage, sier eiendomsdirektør ved NTNU Lindis Burheim.

I 1969 overtok universitetet eiendommen, og inntil i fjor sommer har det ærverdige bygget blant annet vært brukt til barnehage som Studentsamskipnaden i Trondheim driftet. Siden har det stått tomt.

Avgjøres om ett år

Utenfor bygget står fortsatt flere fullt funksjonelle lekeapparater til allmenn bruk.

- Men disse kan det være aktuelt å selge, opplyser Burheim.

- Hvor lenge kan dere ha det stående slik uten at det er i drift?

- Vi har det på agendaen, og som sagt er det avhengig av fremdriften av campussaken. Det pågår nå en kvalitetssikring om videreutvikling av NTNUs campuser, og vi håper det blir en konklusjon i løpet av ett års tid, sier hun.

- Vil ikke forfalle

- Er det ikke dyrt å la eiendommen og bygget bare stå uten at noen bruker det?

- Den eneste kostnaden er nødvendig oppvarming for å unngå frostskader. Og det er regelmessig tilsyn av vaktmester, sier Burheim.

Som lover at bygget fra 1791 ikke vil forfalle.

- Det vil ikke bli stående til evig forfall. Da vi avviklet barnehagen i fjor hadde vi også dialog med kommunen om arealet. Etter det har vi blitt enige om at vi skal avvente konklusjoner i campusprosjektet.

Slik ser det ut ved inngangspartiet. Foto: Roy Tommy Bråten
Flere lekeapparater er fullt brukbare. Foto: Roy Tommy Bråten
Ifølge NTNU vurderes det å selge lekeapparatene som brukt på Øvre Stokkan barnehage. Foto: Roy Tommy Bråten