Brannvesenet kjempet mot flammene natt til fredag. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN

42-åringen våknet av brannalarmen rundt klokken fire natt til fredag. Han var trøtt og desorientert, men bråvåknet da han så ut gjennom vinduet. Jonny Aal hadde rom ut mot Kieglekroa.

SE OGSÅ: Storbrann i Midtbyen

- Flammene sto himmelhøyt til værs, sier han til adressa.no.

Hjalp brannmann

Aal er fra Nord-Trøndelag og på jobbreise i Trondheim. Etter å ha sett flammene tok han med seg penger, mobil og forlot rommet.

- Jeg var usikker på om det var en trussel, eller ikke, men det var mye flammer, sier han.

Ute på gangen traff nordtrønderen flere andre hotellgjester. Sammen tok de seg ned i resepsjonen og ut på gata. Der ble de stående og se på brannen, og mannskaper fra brannvesenet som var i full gang med å slukke.

Plutselig ble Aal en del av slukningsarbeidet.

- Det sto en brannmann nede i en kum som ba meg om å hjelpe, sier han.

Aal måtte henter flere slanger og føre dem ned i kummen hvor brannmannen sto. 42-åringen hyller brannvesenets innsats. Ingen personer ble skadd i storbrannen.

- Jeg er glad det ikke gikk liv, sier han.

Totalskadd

I morgentimene fredag befinner Aal seg på Royal Garden Hotell, sammen med andre evakuerte fra Thon Hotel Prinsen og personer fra nærliggende bygninger. Totalt ble rundt 100 personer vekket og reddet ut. Det vil være et informasjonsmøte for de evakuerte klokken ni.

Lenge var det fare for at brannen skulle spre seg til trehusbebyggelsen i området. Like etter klokken halv åtte kunne imidlertid politiets innsatsleder Geir Arne Sjøhagen melde at brannen var slukket.

Én ung mann, som beskrives som kjent av politiet, er pågrepet etter at vitner reagerte på oppførselen hans. Mannen er innbrakt til Sentrum politistasjon.

Kieglekroa ble totalskadd i brannen.

Jonny Aal (42) fra Nord-Trøndelag havnet midt oppe i storbrannen i sentrum av Trondheim. Foto: STIAN MOAN FOLDE