Sist fredag fikk NTNU pris for rekruttering av jenter til tekniske fag.

En snau uke etter vedtok styret at jentepoeng skal fjernes på flere studieprogram.

Nito, som er fagorganisasjon for ingeniører og teknologer, delte ut prisen og mener et langsiktig rekrutteringsarbeid ved NTNU har ført til at det nå er 40 prosent jenter på sivilingeniørstudiene. I resten av landet er det bare 30 prosent jenter på lignende studier, ifølge organisasjonen.

Fjerner jentepoeng

Onsdag vedtok styret i NTNU at det bare skal være kjønnspoeng på studieprogram der det er under 40 prosent av det ene kjønnet blant studentene. Det betyr at to ekstrapoeng til jenter blir borte på studieprogrammene teknisk geofag, petroleumsfag, nanoteknologi, industriell økonomi og kanskje enda flere. I dag får jenter to ekstrapoeng når de søker seg til 15 sivilingeniørprogram ved NTNU.

– Vi er spent på hva som skjer når de to ekstrapoengene blir borte, sier president Trond Markussen i Nito. Han lover at Nito kommer til å følge med på hvordan det går med jenterekrutteringen ved NTNU framover.

Les også: Krever at kjønnspoeng ved NTNU fjernes

Les også: - Kjønnspoeng gjør jenter svake

– Feil tidspunkt

– I utgangspunktet er vi usikre på om dette er riktig tidspunkt å fjerne poengene.

Markussen slår fast at NTNU har hatt en sum av tiltak for å få jenter til å søke.

Noe har virket

– Og det er vanskelig å vite hva som har virket. Men noe har virket, sier Markussen.

Når NTNU fjerner ekstrapoengene på disse fagene, mener han det er ekstra viktig å begynne med andre tiltak. Han nevner technocamp for jenter og jentedagene som gode rekrutteringstiltak NTNU bør fortsette med.

Markussen mener det er viktig for NTNU, for utdanningene og for norsk næringsliv at det er en mest mulig jevn kjønnsbalanse blant studentene.

Les også: Ap vil gi gutter kjønnspoeng innen helsefag