Her kan du «pante» dine brukte sexleketøy

Amors Lille Hjelper og Kondomeriet i Trondheim hjelper deg med spesialavfallet.

Amors Lille Hjelper tar i mot dine brukte sexleketøy gratis  Foto: privat

Saken oppdateres.

- Alt av elektronisk avfall er et miljøproblem. Det er et problem at brukte sexleketøy havner på feil sted. Derfor ønsker vi i Amors Lille Hjelper å bidra til et bedre miljø, sier visedirektør Kim Næstvold Fines ved Amors Lille Hjelper.

LES OGSÅ: - Denne filmen har skapt BDSM-boom i Trondheim

Spesielt tilbud

Derfor har den nyopprettede sexleketøybutikken i Trondheim startet et spesielt tilbud.

- Folk kan levere sine brukte sexleketøy til oss. Det er selvsagt helt gratis og det er ikke kjøpeplikt for å levere inn sexleketøy, sier Fines og legger til at man får 50 kroner i rabatt for å levere inn brukte sexleketøy.

Butikken har en avtale med Franzefoss gjenvinning, som tar seg av sexleketøyene på en miljøvennlig måte.

- Viktig å bidra

Responsen har ikke vært all verden siden de startet med konseptet på mandag. Fines tror at tilbudet ikke er godt nok kjent.

- Folk som har vært innom butikken har synes at det er et kjempebra konsept. Tilbakemeldingene har vært gode, så det finnes et marked, sier Fines.

Han mener også at et slikt tilbud er viktig for å vise bransjen fra en bedre side.

- Vi holder på i en spesiell type geskjeft. Derfor er det viktig for oss å vise at også vi kan bidra til et bedre miljø, sier Fines.

Sexleketøybutikken hadde for øvrig tilhold i Rissa til for noen uker siden. På grunn av lite besøk flyttet de butikken til Trondheim, skriver Fosna-Folket.

Send vibrator i posten

Det er ikke bare Amors Lille Hjelper som har denne ordningen. Sexleketøygiganten Kondomeriet har hatt dette tilbudet siden 2013.

- Vi har samme policy. Folk kan levere brukte vibratorer til våre butikker eller sende til oss med posten. Som takk får du 20 prosent miljørabatt på en ny vibrator, sier kommunikasjonsrådgiver Maria K. Ebbestad i Kondomeriet.

LES OGSÅ: Skolen må undervise om sexleketøy og onani

Lite feilkasting

Kommunikasjonssjef ved Trondheim Renholdsverk, Tone Pettersen Olden, sier at alle butikker som selger varer som går på strøm eller batteri er pliktig til å ta imot tilsvarende type avfall som de selv selger.

- Det er flere måter å kvitte seg med dette avfallet på. Miljøstasjoner, retur i butikken eller den røde boksen som alle husstander har fått, sier hun.

- Finner dere mye sexleketøy som er feilsortert?

- Vi har plukkanalyse av restavfallet med jevne mellomrom, men vi har ikke registrert at det er unormalt mye av den type avfall som er feilsortert, sier hun.

Kim René Næstvold Fines (t.v.) og Hallgeir Sand i Amors Lille Hjelper sørger for at du får pant på dine bruke batteridrevne sexleketøy. 
        
            (Foto: Privat)

Kim René Næstvold Fines (t.v.) og Hallgeir Sand i Amors Lille Hjelper sørger for at du får pant på dine bruke batteridrevne sexleketøy.  Foto: Privat

På forsiden nå