Hist har 2 265 studieplasser, og har nesten tre ganger så mange søkere til høyskolestudiene i Trondheim. Det er sju prosent flere søkere som har Hist som førstevalg i år enn i fjor.

Nytt oljestudium

– Det er vi godt fornøyd med, sier rektor Helge Klungland.

Han var særlig spent på søknaden til et nytt treårig ingeniørstudie i olje og gass i en tid da oljenæringen sier opp folk, og det er mye skriverier om dårlige tider i bransjen. Der er det 60 søkere til 24 plasser.

– Til tross for de negative skriveriene, tyder dette på at søkerne har forstått at vi kommer til å pumpe opp olje og gass i minst 40 år til, sier Klungland.

Stor økning på sykepleie

Han trekker også fram svært gode søkertall på helse- og sosialfag. Totalt med andre og tredje valg har 3 500 søkt på sykepleierutdanningen ved Hist. Snaut tusen har som førstevalg å studere sykepleie i Trondheim ifølge søkertallene som ble lagt fram onsdag.

– Det er 15 prosent flere enn i fjor, og det overrasker meg at helse- og sosialfagene våre gjør det så godt, sier han.

To studier på topp ti

Sykepleierutdanningen i Trondheim er på sjuende plass blant de mest populære studiene i Norge. Men også økonomi og administrasjon ved Hist er på topp ti-listen i Norge over de mest søkte studiene i Norge.

Tror ikke på fusjonseffekt

Klungland tror ikke de gode søkertallene er en effekt av fusjonen med NTNU.

– Derimot er dette en fortsettelse av veldig god søknad i mange år., og noe vi tar med oss inn når vi blir slått sammen med NTNU. Det tror jeg også NTNU er veldig klar over, sier Klungland.

Rektor Helge Klungland ved Hist Foto: Morten Antonsen