Brattøra-debatten:

- Bygg heller høyhus på Tempe, Sorgenfri, Valøya eller Tunga

- Valøya, Sorgenfri, Tempe og Tunga er områder der det passer bedre å bygge høyt enn på Brattøra, mener eiendomsutvikler Ole Petter Bjørseth.

Flere andre områder i byen egner seg for høyhus, mener Ole Petter Bjørseth. Her et flyfoto fra Sorgenfri.  Foto: MORTEN ANTONSEN

Saken oppdateres.

Forslaget om Barcode-høyhus på Brattøra har satt debatten i sving om byutviklingen i Trondheim.

- Valøya, Tempe, Sorgenfri og Tunga er betydelig bedre områder å fortette og bygge høyt enn Brattøra, mener Ole Petter Bjørseth.

Bjørseth er administrerende direktør hos Kjeldsberg og driver med eiendomsutvikling, blant annet eier han eiendom på Sluppen i Trondheim.

- Vi har jo tilliggende områder til de jeg nevner, men jeg er opptatt av å ikke trekke fram områder vi eier, sier Bjørseth.

- Trenger ikke være høyt på Brattøra

Han ønsker å få i gang debatten om hvordan Trondheim bør utvikles som helhet.

- Det er absolutt mulig å bygge mer på Brattøra når godsterminalen skal bort, og da bør vi prioritere boliger. Og det trenger ikke være så høyt, det holder med seks etasjer. Vi trenger ikke ta bort Trondheims særpreg som for eksempel utsikten til Munkholmen, mener Bjørseth.

LES OGSÅ: - Vi får ikke Manhattan til å funke på Brattøra

Han trekker fram Tempe, Valøya, Sorgenfri og Tempe som områder det passer å fortette.

- Tunga, for eksempel er dårlig utnyttet i dag. Der kan vi bygge høyhus. På Sorgenfri og Tempe er det vedtatt en egen høyhusplan, sier Bjørseth.

- Blanding av kontorer og boliger

Han er imidlertid opptatt av å tenke helhetlig på hva slags infrastruktur Trondheim by trenger.

- Hvilken infrastruktur trenger vi i 2050? Hvor kan vi få til infrastruktur som er dårlig utnyttet i dag?

Han ser for seg en kollektivring som går fra Omkjøringsveien, til Leangen og tilbake til byen. Dermed passer det best å legge arbeidsplasser og boliger til områdene rundt denne, mener eiendomsutvikleren.

- Vi må helt klart ha en blanding av arbeidsplasser og boliger. Dessuten må vi ha åpne rom og servicefunksjoner. I London bor de også tett, men har store åpne parker, sier Bjørseth, som også er inspirert av Londons byutvikling.

- I London og København laget man infrastrukturen først, så bygget man boliger. I Trondheim er vi på etterskudd. Vi kan ikke bare tenke område for område, mener Bjørseth, som håper på flere debatter om byutvikling i valgkampen.

På forsiden nå