Dragvollfolket vil flytte samlet

NTNU-dekanene på Dragvoll gleder seg til å flytte til Gløshaugen, men det må skje raskt og samlet.

De to dekanene som holder til på Dragvoll, Anne Kristione Børresen på humanistisk fakultet til venstre og Marit Reitan på fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse hilser på statsminister Erna Solberg. NTNU-rektor Gunnar Bovim helt til venstre. 

Saken oppdateres.

På Dragvoll gleder dekanene seg til å flytte til Gløshaugen, men de er bekymret for at det kan bli en lang og utmattende prosess der det blir flytting litt og litt, og noen få blir igjen i nesten tomme bygninger for å slukke lyset på Dragvoll.

LES OGSÅ: Studentene jubler for felles NTNU-campus

- Viktig beslutning

- Det er en veldig viktig beslutning å samle hele NTNU rundt Gløshaugen. Men det må skje så raskt som mulig og alle på Dragvoll må flytte samlet, sier dekan Marit Reitan ved fakultetet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse.

- Jeg er veldig glad for dette, sier hun.

LES OGSÅ: «Regjeringen støtter felles campus i Trondheim. Vill jubel»

Tror på gjensidig nytte

Anne Kristine Børresen, dekan ved det humanistiske fakultetet, som holder til på Dragvoll, er også glad for regjeringens beslutning om å flytte Dragvoll-miljøet til Gløshaugen.

- En samling gir nye muligheter til at kunnskapskulturene ved NTNU gjensidig kan berike hverandre.

Begge håper på en rask flytteprosess der alle flytter samlet, men frykter en langvarig prosess der ett og ett fagmiljø flytter.

Solberg og Bovim ønsker også kort flytteprosess

Gunnar Bovim lover at det ikke skal skje.

- Dette skal ikke bli en flytteprosess over 20 år, sier han.

Statsminister Erna Solberg mener også det vil være lurt med en rask og samlet flytteprosess.

- Slik vil NTNU få solgt Dravoll og en ny eier vil kunne utvikle eiendommene der mens NTNU kan bruke pengene fra salg på ny campus, sier statsministeren.

LES OGSÅ: - Vi etablerer et universitet for hele Norge

- Samlokalisering vil gjøre styrke utdanningen

De to Dragvoll-dekanene Marit Reitan og Anne Kristine Børresen mener NTNU ikke fikk tatt ut mulige synergier mellom fagmiljøene da NTH og AVH ble slått sammen til NTNU i 1996. De tror en samlokalisering på Gløshaugen vil gjøre mulig de synergiene som ikke ble fullt utviklet da NTNU ble til. Samtidig tror de at fusjonen mellom NTNU og HiST innenfor blant annet lærerutdanning og økonomi og ledelse, kan gjøre fagtilbudene bedre.

- For eksempel vil en styrking av lærerutdanningen krever samlokalisering på Gløshaugen, sier Marit Reitan.

LES OGSÅ: Regjeringen samler NTNU ved Gløshaugen

På forsiden nå