Parken er et samarbeid mellom NTNU, Adresseavisen og Trondheim kommune, og tanken er å gi teknologihovedstaden et levende laboratorium for forskning og innovasjon.

Les mer: Visjoner for teknologiparken

- Gjennom mange år har vi jobbet for å realisere en vill idé: Vi ville lage en interaktiv park. En park som vet at du er der. Og ved å være der påvirker du parken, sa Andrew Perkis, professor ved institutt for elektronikk og telekommunikasjon ved NTNU, da han åpnet parken utenfor Adressa-bygget i onsdag kveld.

Står i en kjærlighetshistorie

Åpningen av parken var også åpningen av kunstverket «Synapsis Expansion» laget av Wendy Ann Mansilla.

- Det er spennende, dette er noe vi har arbeidet med lenge, sier Wendy Ann Mansilla til Adresseavisen, der hun står midt inne i kunstverket.

På bakken lyser det opp «Hege og Morten» - kort fortalt står vi midt inne i en kjærlighetshistorie. Rundt 60 personer møtte opp onsdag kveld og vandret rundt inne i kunstverket.

Stemmer på navn

Nesten 8000 lesere av adressa.no har stemt på hva de mener parken bør hete: De fleste mener Verftsparken er et passende navn, men mange svarer også at Adressaparken og Bakkebruparken er gode navn.

Her kan du lese om hvordan Berit og Torbjørn fant hverandre. Og kjærligheten.

Inspirert av kjærlighet. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665
Parken merker at du er der. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665
Andrew Perkis, professor ved institutt for elektronikk og telekommunikasjon ved NTNU, og Wendy Ann Mansilla. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665