Og synet som møtte dem var ikke av det positive slaget.

Brannforsker Kristian Hox i Sp Fire Research var på et seminar på Scandic Lerkendal i Trondheim sammen med sine kolleger. Etter at seminaret var ferdig var det flere som gikk ned i parkeringskjelleren for å kjøre hjem.

- Siden vi er brannforskere, er vi sikkert litt ekstra oppmerksomme på brannvarslingssystemet. Vi var flere som la merke til at tre-fire brannvarslerne var dekket til med plasthansker, sier Hox.

Kunne forsinket varslingen

Han regner med at de var dekket til for å unngå at de utløses konstant mens det pågår arbeid som innebærer varme eller støv.

- Det har trolig blitt avglemt. Det er ganske vanlig å gjøre slikt når man arbeider, men da bør det være en brannvakt som passer på at det ikke skjer noe, sier Hox.

I verste fall kunne plasthanskene ha medført en forsinket brannvarsling. Det var heller ingen arbeidere til stede da brannforskerne oppdaget dette mandag ettermiddag i 16-tida.

Hox sa ikke direkte ifra til hotellet, men la ut en post på Twitter. Der fikk han raskt svar fra Scandic Norge om at hotellet hadde tatt en runde og sjekket. «Garasjen er drevet av Trondheim parkering, så vi gir også beskjed til dem» sto det videre i Twitter-meldingen.

- Det viktigste er at de følger opp, sier Hox.

- Spøk eller sabotasje

Hotelldirektør Line Vikrem-Rosmæl ved Scandic Lerkendal forteller at de raskt la merke til Twitter-meldingen til Hox, og tok affære.

- Vi saumfarte kjelleren og fikk ryddet opp. Vi synes jo dette er alvorlig, sier hun.

Hun avviser at det har foregått noe anleggsarbeid i kjelleren, og synes det er trist at noen har dekket til brannalarmene.

- Det ser ut som en dårlig spøk eller sabotasje. Vi fjernet hanskene tvert, sier hun.

Ber vakter sjekke kjelleren

Det er Trondheim Parkering som eier parkeringskjelleren, men siden hotellet er i samme bygning, mener Vikrem-Rosmæl at det var naturlig at de fikk ordnet opp i situasjonen.

- Vi ønsker selvsagt best mulig sikkerhet for våre gjester. Parkeringen er i samme bygg som oss, sier hun.

Securitas-vakter går hver natt brannrunder på hotellet, men etter denne episoden har hotellet bedt vaktene om å ta med kjelleren i samme runde.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Brannforsker Kristian Hox tok bilder av plasthanskene som dekket til brannvarslerne i parkeringskjelleren. Foto: privat
Dersom man skal dekke til brannvarslere bør man fjerne de umiddelbart etter å ha gjort arbeidet. Foto: KRISTIAN HOX
Securitas-vakter går hver natt brannrunder på hotellet, men etter denne episoden har hotellet bedt vaktene om å ta med kjelleren i samme runde. Foto: christine schefte