Det er første gang på 30 år at Posten gjør så store endringer med postnumrene i Trondheim.

Postnummersystemet moderniseres som følge av befolkningsvekst, og fordi veiutbygging har skapt nye strukturer for måten Posten henter og bringer på.

Les også: Posten må håndtere nesten 25 000 adresseendringer i Trondheim hvert år.

Økt netthandel

Omtrent 14 000 husstander i Trondheim får nye postnummer fra 1. oktober. Det utgjør 5300 adresser, omtrent 10 prosent av antall adresser i byen.

- Det sendes færre brev, men økt netthandel fører til at flere og flere pakker er i omløp. Det er viktig at vi fornyer oss, slik at vi kan sortere mer presist og sørge for at pakkene havner i riktig «post i butikk», sa regiondirektør Odd-Roger Tiller til Adresseavisen i juni.

Alle bydeler er berørt

Noen husstander får nye postnummer, mens andre må bytte postnummer til det naboen har. Så å si alle bydeler i Trondheim vil bli berørt. (Se hvilke postnummer endringene gjelder til høyre for artikkelen).

- Det er viktig at man melder fra om og begynner å bruke den nye postadressen fra 1. oktober. Det sikrer at posten din ikke forsinkes på grunn av adressen og du vil være sikret at pakkene dine kommer til rett hentested. Det kan ta litt tid før blader og aviser får rettet opp sine databaser, men etter to-tre måneder bør du kontakte dem igjen dersom de benytter feil adresse, skriver pressesjef i Posten, John Eckhoff i en e-post.

Noen kan allerede ha mottatt post påført sitt nye postnummer, siden Posten startet oppdateringene i midten av september.