Harald Meinhardt fra Trondheim er ikke som andre 99-åringer

Har hoppet i fallskjerm, var privatsjåfør for kongen og kjøpte nettopp ny bil som 99-åring.

Harald Meinhardt (99) tok førerkortet i 1937, siden den gang har han vært eier av 50 biler.  Foto: Heidi Eriksen/Vikingposten

Saken oppdateres.

Harald Meinhardt er født og oppvokst i Trondheim, men i 1975 flyttet han til den spanske solkysten og Costa Blanca. Et valg han ikke angrer på.

- Jeg flyttet hit fordi jeg fikk et hjerneslag. Legen anbefalte meg å reise vekk for å få en hvileperiode. Skjebnen gjorde at jeg havnet i Spania. Her skal jeg være til jeg dør, og her skal jeg begraves, sier Meinhardt.

Saken ble først omtalt av Spaniaavisa

Bil nummer 50 i rekken

Som 19-åring var Meinhardt sjåfør for Kong Haakon og kronprins Olav under deres besøk i Trondheim. Jobben fikk han på grunn av utdannelsen som første bilkompani ved Hærens befalsskole og lokalkunnskapen.

- Det er et minne jeg kommer til å ha med meg for alltid. Jeg husker vi kjørte i åpen bil og folk som sto langs veien kastet blomster inn i bilen.

99-åringen fikk sertifikatet i 1937 og har siden den gang vært eier av til sammen 49 biler. I mars i år fornyet han sertifikatet og kjøpte seg bil nummer 50 i rekken.

- Denne gangen ble det en BMW med automatgir, som jeg ble rådet til av legen min. Det gjør det lettere for meg å gjøre fordi jeg slipper å gire. Jeg har jo blitt litt stivere i armer og bein med årene.

Les også: Dette vil nordmenn ha i Spania

Eventyrlysten

Meinhardt beskriver seg selv som en eventyrlysten person. Da han var 86 år hoppet han i fallskjerm for aller første gang.

- Det var en bursdagsgave fra kona min, jeg hoppet sammen med en annen og det var ikke noe særlig. Men det var en så herlig følelse at jeg måtte prøve igjen. Så tre år etter hoppet jeg ut av enda et fly, sier 99-åringen.

Les også: Bli med til Syden på seks minutter

-Morsomt å prøve seg

Meinhardt er en sprek 99-åring. Han er per dags dato Norges eldste idrettsmerketaker. Det første merket tok han i 1935, da han var 19 år. Siden har han tatt merket hvert år, med unntak fra under krigen.

- Det er morsomt å prøve seg, for å se at jeg ikke har mistet formen. Og for å se hvor lenge jeg klarer å holde på, sier Meinhardt.

Da Meinhardt flyttet til Spania I 1981 startet han Costatrimmen, for å skape et miljø for idrettsmerket i Costa Blanca.

- Trimmen ble startet opp etter en ide av Hans Mellandsø, lederen for Sør-Trøndelag idrettskrets. Det ble tatt veldig godt imot.

Les også: Eldre har like god effekt av trening som yngre (PLUSS)

Daglig morgengymnastikk

For den spreke 99-åringen er det viktig å bevare en aktiv hverdag.

- Jeg starter hver morgen klokken 06.00. Det første jeg gjør er en halvtime med yoga, før jeg tar en halvtime med gymnastikk, etter det går jeg en tur med hunden min.

Meinhardt forteller at han ikke kunne klart seg uten sin husholderske.

- Hun kommer hver eneste dag for å stelle med huset og lage mat til meg. Jeg kunne ikke bodd her uten henne. Hun er nesten som konen min, eneste forskjellen er at hun drar hjem når jeg legger meg.

Meinshardt har et par tips til andre som vil holde seg like sprek som det han er.

- Man må først og fremst gjøre det til en regel å ha daglig morgengymnastikk. Du kan ikke hoppe over en eneste dag.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Her er Harald Meinhardt sjåfør for kong Haakon og Kronprins Olav under deres besøk i Trondheim. 
        
            (Foto: Privat)

Her er Harald Meinhardt sjåfør for kong Haakon og Kronprins Olav under deres besøk i Trondheim.  Foto: Privat

På forsiden nå