- De har vært avhørt, men ville ikke si stort, sier krimvaktleder Bård Jacobsen til adressa.no lørdag kveld.

Lørdag har en av mennene blitt løslatt, mens den andre mannen fortsatt var på Sentrum politistasjon i 18-tiden lørdag. Mannen blir formodentlig løslatt i løpet av lørdagskvelden, opplyser Jacobsen. Begge er siktet for skadeverk.

Pågrepet i natt

- De ble oppdaget på fersk gjerning, innhentet og pågrepet, sier krimvaktleder Jacobsen.

Det var i halv tre-tiden natt til lørdag at politiet ble kontaktet av en person som hadde kommet over fire andre personer som var i ferd med å tagge på NSB-tog ved Marienborg. To av de fire ble pågrepet.

Ifølge krimvaktleder har det ikke blitt gitt noen reaksjon fra politiet, foreløpig. Saken etterforskes videre. Jacobsen opplyser at politiet i tillegg til avhør, har tatt en del beslag og at det skal gjennomføres ransaking av mennenes bosted.

Kan få erstatningskrav

Togvognene som ble utsatt for skadeverket, ble umiddelbart tatt ut av drift. Blant rablet som ble påsprayet vognene er ordet «tog».

- Om ikke vognene kan kjøre, vil nok et erstatningskrav øke, sier krimvaktleder Bård Jacobsen.

Pressekontakt Gina Scholz i NSB opplyste tidligere lørdag at trafikken ikke påvirkes av at vognene er tatt ut av trafikk. Scholz ønsker ikke å si noe om et eventuelt erstatningskrav og viser til at saken er under politietterforskning. Jernbaneverket eier området hvor vognene sto, og har ikke ønsket å kommentere saken.

To personer blir nå avhørt av politiet etter saken. Foto: Rune Petter Ness
Taggingen rammer ikke togtrafikken selv om to togsett er tatt ut av drift, opplyser NSB. Foto: Rune Petter Ness