Fresh Fitness tar over Sats Elixia og ypper til treningssenterkrig:

- Har konkurrert med lavpris-treningssentre i mange år

Konkurrentene til treningssenterkjeden Fresh Fitness vil følge med framover.

3Tsjef Hilde Thommesen Holck på 3T Rosten.  Foto: RUNE PETTER NESS

Saken oppdateres.

Onsdag kom nyheten om at treningssenterkjeden Fresh Fitness tar over de fire treningssentrene til Sats Elixia i Trondheim.

Endringen vil skje fra 1. desember.

Konkurrentene i Trondheim følger med på kjedens inntog i byen. I pressemeldingen sier Fresh Fitness at de vil starte treningssenter-krig i byen.

- Fresh Fitness er velkommen til byen. Vi er mest overrasket over at en så sterk merkevare som Sats Elixia gir seg, sier Hilde Thommesen Holck, administrerende direktør i 3T.

3T er den største treningssenteraktøren i Trondheim med ni sentre i byen og 12 i Midt-Norge totalt.

- Klart at vi skal følge med

- Vi ser dem ikke som en helt ny konkurrent, ettersom de flytter inn i samme lokaler som Sats Elixia har vært tidligere. Men det er klart at vi skal følge med på hva de gjør, sier hun.

- Vil dette påvirke deres prisnivå?

- Vi har konkurrert med lavpris-treningssentre i Trondheim i mange år, så dette er ikke noe nytt for oss. Vi ønsker å fortsette å levere høy kvalitet og tenker ikke å endre produktet vårt, mener Holck.

3T åpnet sitt nyeste senter i september, og fortalte da at de valgte å senke prisen noe for å møte lavpriskonkurransen.

- Taktskifte i bransjen

- Dette blir et taktskifte i treningssenterbransjen i byen. De går fra det vi kaller premium-segmentet til et segment med lavere pris og kanskje et annet innhold, sier Øivind Gundersen, daglig leder i Impulse treningssenter.

Impulse har ni treningssentre i Midt-Norge.

- Vil dette påvirke deres priser?

- Nei, det vil det ikke. Våre priser starter på samme nivå som Fresh Fitness, men vi ser at de fleste kundene våre velger å betale hundre kroner mer, sier han.

- Er det plass til alle treningssentrene i Trondheim?

- Det er det vanskelig å svare på. Vi er jo i vekstfasen selv, og vil etablere vårt tiende senter på Solsiden vinteren 2016. Vi følger med på markedet og er opptatt av å ha et bredt tilbud. I 2015 har vi hatt en vekst på 15 prosent, noe vi er fornøyd med, mener Gundersen.

Sammenligner seg med Rema 1000

Administrerende direktør og gründer Paal Hansem beskriver Fresh Fitness som treningsbransjens svar på Rema 1000, og sier at deres mål er å bli størst i Trondheim på sikt. Kjeden kutter blant annet tjenester som badstu, barnepass og spa, og markedsfører seg med lav pris.

Sentrene er delvis betjente og har virtuelle gruppetimer, skrev trd.by da Fresh Fitness Tiller åpnet i høst.

Fresh Fitness eies av samme konsern som Sats Elixia; Health & Fitness Nordic.

LES OGSÅ: Uteyoga slår an i Trondheim

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå