Trondheim kommune får Åpenhetsprisen, som deles ut av Kommunikasjonsforeningen, for arbeidet som fremmer åpenhet og innsyn i det norske samfunnet. Bakgrunnen er at kommunen ga Adresseavisen innsyn i 1781 alvorlige avvik ved kommunens sykehjem og hjemmebasert omsorg.

- Trondheim kommune har vist beste praksis i bruk av Offentlighetsloven og satt et eksempel til oppfølging, skriver Kommunikasjonsforeningen i en pressemelding.

Vil du vite mer om avvikene i eldreomsorgen? Her kan du lese om de 1781 alvorlige avvikene.

Kommunikasjonsforeningen skriver i pressemeldingen at de håper at åpenheten til kommunen kan inspirere andre kommuner til å utøve meroffentlighet.

- Vi jobber hver eneste dag for å legge til rette for mer åpenhet i organisasjonen. Prisen inspirerer til å fortsette dette arbeidet, som kan være krevende. Åpenhet er aldri enkelt for de det angår, verken ledere eller medarbeidere. Forhåpentligvis er prisen til inspirasjon for andre også, sier kommunikasjonsdirektør i Trondheim kommune, Siv Anniken Røv i pressemeldingen.

Åpenhetsprisen deles hvert år ut til noen som har bidratt til å fremme og synliggjøre åpenhet og innsyn i forhold i det norske samfunnet.