Trondheim kommune får pris for åpenhet

Trondheim kommune er tildelt Åpenhetsprisen etter Adresseavisen-prosjekt om eldreomsorgen.

Kommunikasjonsdirektør i Trondheim kommune, Siv Anniken Røv (til venstre), mottok prisen på vegne av Trondheim kommune. 

Saken oppdateres.

Trondheim kommune får Åpenhetsprisen, som deles ut av Kommunikasjonsforeningen, for arbeidet som fremmer åpenhet og innsyn i det norske samfunnet. Bakgrunnen er at kommunen ga Adresseavisen innsyn i 1781 alvorlige avvik ved kommunens sykehjem og hjemmebasert omsorg.

- Trondheim kommune har vist beste praksis i bruk av Offentlighetsloven og satt et eksempel til oppfølging, skriver Kommunikasjonsforeningen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Roser Trondheim for åpenhet

Vil du vite mer om avvikene i eldreomsorgen? Her kan du lese om de 1781 alvorlige avvikene.

Kommunikasjonsforeningen skriver i pressemeldingen at de håper at åpenheten til kommunen kan inspirere andre kommuner til å utøve meroffentlighet.

- Vi jobber hver eneste dag for å legge til rette for mer åpenhet i organisasjonen. Prisen inspirerer til å fortsette dette arbeidet, som kan være krevende. Åpenhet er aldri enkelt for de det angår, verken ledere eller medarbeidere. Forhåpentligvis er prisen til inspirasjon for andre også, sier kommunikasjonsdirektør i Trondheim kommune, Siv Anniken Røv i pressemeldingen.

Åpenhetsprisen deles hvert år ut til noen som har bidratt til å fremme og synliggjøre åpenhet og innsyn i forhold i det norske samfunnet.

På forsiden nå