Storkontroll på Sandmoen:

Mange tatt uten «hengerlappen»

Statens Vegvesens storkontroll på Sandmoen mandag avdekket mange feil og mangler på kjøretøyene. Seks bilførere ble anmeldt for kjøring med tilhenger, uten at de hadde slikt førerkort.

Saken oppdateres.

- Vi har spesielt fokus på trafikksikkerhet og kjøretøyenes tekniske tilstand nå som det går mot vinter. I dag så vi spesielt etter de som kom med tilhengere, og her ble seks bilførere anmeldt for å kjøre med tilhenger uten å ha førerkort i klasse BE. I tillegg hadde flere av tilhengerne dårlige dekk og mangler på lys og merking, sier leder for utekontrollgruppen i Statens Vegvesen, Jan Ivar Moen.

LES OGSÅ: Bekymret for usikre biler

4300 biler scannet

Ved hjelp av vegvesenets avanserte scanner, som automatisk leser bilenes kjennemerker, ble 4300 kjøretøy kontrollert. Målet er å sjekke om kjøretøyene har alle dokumenter i orden. 17 av disse ble vinket inn og begjært avregistrert på grunn av manglende periodisk kontroll, manglende forsikring eller at de ikke har omregistrert kjøretøyet.

LES OGSÅ: Trønderne dropper EU-kontrollen

- Vanligvis tar vi langt flere for mangelfulle dokumenter, så akkurat den delen av kontrollen er vi tilfreds med, sier Moen.

33 kjøretøy hadde tekniske mangler, sju varebiler hadde overlast og 26 bilførere fikk gebyr for manglende dokumenter og slitte dekk.

- Det kommer til å bli flere slike kontroller fremover, det legger vi ikke skjul på, sier Jan Ivar Moen.

15 av kontrollørene til Statens Vegvesen var ute på Sandmoen mellom klokka 12.00 og 19.00 mandag.

LES OGSÅ: Skrekkeksempel på farlige biler

På forsiden nå