Kieglekroa åpner dørene igjen

Fra 19. november vil ikke Kieglekroas stamgjester være barløse lenger.

Kieglekroa åpner igjen, cirka 11 måneder etter at den tradisjonsrike kroa brant.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

- Det har ikke gått en dag uten at folk har ringt eller stoppet meg på gata og spurt hva som skjer med Kieglekroa. Folk har dukket opp fra alle steiner og tuer og fortalt at de er stamgjester, og at de gleder seg til vi åpner igjen. Det er motiverende å se hvor mye stedet betyr for folk, sier Rune Sagen.

Han er hotelldirektør ved Thon Hotell Prinsen, som Kieglekroa har vært en del av siden de åpnet i 1962.

19-åring dømt

Natt til 5. desember i fjor brant den tradisjonsrike kroa i bakgården til Bøndernes Hus i Holstveita. En 19-åring ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til tre års fengsel for brannen. I tillegg ble han dømt til å betale en erstatning på rundt 460 000 kroner.

Dette er videoen av brannen som 19-åringen skal ha sendt til Snapchat-venner

Reparasjonskostnadene etter brannen ble av forsikringsselskapet anslått til cirka 20 millioner kroner.

Les alt om Kieglekroa-brannen her

Stamgjestene først

Nesten ett år etter brannen vil ikke stamgjestene være barløse stort lenger, og det jobbes nå på spreng for å få alt klart til dørene åpner den 19. november.

- Vi tenkte først å sende ut formelle invitasjoner, men Kieglekroa har jo aldri har vært formell, så det ble det ingenting av. Det vi gjør, er at de første timene etter åpningen blir forbeholdt stamgjestene, deretter åpner vi for alle andre, sier Sagen.

LES OGSÅ: Fant restene av to propanflasker der Kieglekroa-brannen startet

Større bar

Mye ble ødelagt i brannen, men ifølge Sagen er 70 prosent av møblementet ivaretatt og rehabilitert. Lokalet blir nå større ved at baren trekkes bakover.

- Vi har gjort noen endringer for å gjøre stedet enda kulere. Det er gjort noen endringer, blant annet er det bygd opp en større bar med et bredere utvalg, sier Sagen, og legger til at stamgjestbordet var intakt etter brannen, og at det får ny hedersplass i lokalet.

- Kieglekroa har fått sin renessanse, men vi har en fot i fremtiden og en i fortiden. Det har vært viktig for oss å bevare atmosfæren. Folk skal føle at lesten er den samme, sier hotelldirektøren.

 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

  Foto: Vegard Eggen

Slik så Kieglekroa ut etter brannen i desember i fjor. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Slik så Kieglekroa ut etter brannen i desember i fjor.  Foto: Morten Antonsen

Direktør Rune Sagen (t.v.) i Thon Hotel Prinsen og Rune Mikaelsen som representerer eier Bøndernes Hus AS, på et tidligere møte om hvordan de skulle bygge opp Kieglekroa etter brannen. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Direktør Rune Sagen (t.v.) i Thon Hotel Prinsen og Rune Mikaelsen som representerer eier Bøndernes Hus AS, på et tidligere møte om hvordan de skulle bygge opp Kieglekroa etter brannen.  Foto: Rune Petter Ness

Norrein Gruppen
 • Norrein Gruppen består av 38 Egon-restauranter, i tillegg til Eld Restaurant og Bar, Prinsen hotell, Mølla Hotell på Lillehammer og interne regnskapstjenester.
 • Den første Egon-restauranten åpnet i Oslo i 1984, den neste i Søndre gate Trondheim i 1987.
 • Hovedeierne er de tre gründerne Roger Halshamn, Gerhard Nordberg og Olav Fallan og deres familier.
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå