- Ta bussen. Ikke alle trenger bil. Du kan ikke ta med deg en garasjeport derfra uansett, sier prosjektleder Rudi Rørstad for boligmessen som arrangeres i Trondheim spektrum i helga.

Arrangørene og politiet oppfordrer folk til å benytte seg av kollektivtransport om de skal besøke arrangementet, som åpner klokken 12 fredag.

Ifølge kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal i AtB går bussene som vanlig i helga. Det blir ikke satt opp ekstra avganger i forbindelse med boligmessen.

Kilometer med kø

- Om alle skal ha en bil hver, blir det kilometervis med kø. Vi ønsker at alle skal komme og se, men vet av erfaring at noen velger å bli hjemme på grunn av køen. Det er trist, sier arrangør Rørstad.

Det er spesielt Klostergata og andre sentrumsgater som fylles med biler under boligmessen.

Han sier at boliginteressen har eksplodert i Trondheim, og på tre år har besøkstallet doblet seg. I fjor var det i underkant av 13 000 besøkende på boligmessen. I år forventer de opp mot 15 000.

5500 kvadratmeter idrettshall, kapasitet for internasjonale håndballkamper, konsertarena for 10 000 tilskuere og et betydelig større messeområde. Slik skal Trondheims nye storbyhall på Øya bli.  (Pluss)

500 parkeringsplasser

Det er rundt 500 parkeringsplassene tilgjengelig rundt  Trondheim spektrum. Tidligere har også utstillere benyttet seg av disse, men det får de ikke anledning til i år.

Rørstad viser til Rosenborg-kamper, der det kan være rundt 20 000 publikummere, og de store trafikkproblemene uteblir. Hvert år under boligmessen derimot, hersker det kaos.

Her legges siste hånd på verket før boligmessen kan åpne i Trondheim spektrum. Foto: Boligmessen
Rudi Rørstad håper folk benytter seg av kollektivtransport eller føttene når de besøker Boligmessen i helga. Foto: Boligmessen