Signerte kondolanseprotokoll

«Dypeste medfølelse med det franske folk»

«Vi ønsker med dette å uttrykke vår dypeste medfølelse og kondolanse med det franske folket».

Kondolerer det franske folk: Ordfører Rita Ottervik signerer kondolanseprotokollen i Rådhuset etter tragedien i Paris. 

Saken oppdateres.

Det skrev ordfører Rita Ottervik i kondolanseprotokollen som er lagt ut i rådhuset etter terrorangrepet i Paris.

Etter henne fulgte den franske konsulen i Trondheim, Berit Rian, og rektor Gunnar Bovim ved NTNU, hele formannskapet og ledergruppen i Trondheim kommune.

Skrev på fransk

Stillhet hersket i resepsjonsområdet i Rådhuset mandag ettermiddag da de en etter en signerte protokollen. Flere skrev på fransk, blant andre Rian og Bovim.

Krfs Geirmund Lykke skrev kort og godt «Fraternité», som betyr brorskap. Kommunaldirektør for helse og velferd, Helge Garåsen, skrev: «Nå må vi stå skulder ved skulder og vise mot og styrke». Flere kondolerte med ordene «Min dypeste medfølelse».

Trondheim kommune har lagt ut to protokoller. I tillegg til rådhuset, er en protokoll lagt ut i fylkeshuset. Der er det mulig å signere hele uken fram til klokken 20.00, og klokken 21.00 torsdag.

LES OGSÅ: Her kan du skrive i kondolansprotokoll

Sendes til Frankrike

I tillegg til i Næringsforeningens lokaler som huser det franske konsulatet, er det også lagt ut protokoller i flere av byens kjøpesenter. Disse kan signeres til og med lørdag.

Deretter samles samtlige protokoller for forsendelse til Frankrikes ambassade i Oslo, før de blir sendt videre til Paris, opplyser konsul Berit Rian.

På NTNU er det rundt 200 studenter og 40 ansatte fra Frankrike. En minnesamling ble holdt på NTNU mandag formiddag. I følge Bovim er ingen av dem direkte berørt av terroren i Paris.

God beredskap i Trondheim

LES OGSÅ: - Jeg har dyp medfølelse

– Terroraksjonen i Frankrikes hovedstad har ikke vært tema for møter i Trondheim kommunes ledelse. Men det vil være naturlig å holde en orientering i kommende formannskapsmøte neste uke, sier Rita Ottervik.

Beredskapen for eventuelle alvorlige hendelser i Trondheim har vært og er god. Det øves jevnlig i kommunens ulike enheter. En gang i året deltar kommuneledelsen på øvelse, opplyser Ottervik.

Det har vært flere alvorlige branner og ulykker i Trondheim de siste årene, men ikke terrorhendelser. Heller ikke hendelser som er mistenkt å være mulig terror.

Ikke oppgradering av sikkerhetsnivået

Rådmannen, som er kommunens kriseleder, var lørdag i kontakt med politiet.

– Det er politiet som vurderer behovet for eventuelle ekstraordinære sikkerhetstiltak. Slik tiltak ble ikke besluttet som følge av helgens angrep i Paris, sier Ottervik.

– Generelt tas radikalisering i muslimske miljøer og norske fremmedkrigere meget alvorlig. Vi har nasjonale og lokale planer vi følger, og jobber med forebygging. Lokalt er kommunen godt koordinert med politiet, og vi har god kontakt med minoritetene for å kunne gripe inn så tidlig som mulig dersom det kommer bekymringsmeldinger om enkeltpersoner og grupper, sier Ottervik.

Angrepet i Paris fredag kveld gjorde henne ikke redd for en slik hendelse i Trondheim.

– Men vi skal ikke være naive. Det kan skje i Trondheim også. Og ikke minst kan personer herfra delta i ugjerninger andre steder. Vi skal alle gjøre vårt for en tryggere verden, sier Ottervik.

På vegne av Trondheim: «Vi ønsker med dette å uttrykke vår dypeste medfølelse og kondolanse med det franske folket», skrev Trondheims ordfører Rita Ottervik. 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

På vegne av Trondheim: «Vi ønsker med dette å uttrykke vår dypeste medfølelse og kondolanse med det franske folket», skrev Trondheims ordfører Rita Ottervik.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Compassion et solidarité: Rektor Gunnar Bovim ved NTNU skrev sin kondolanse på fransk. Foto: Håvard Haugseth Jensen 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Compassion et solidarité: Rektor Gunnar Bovim ved NTNU skrev sin kondolanse på fransk. Foto: Håvard Haugseth Jensen  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Fransk: Den franske konsulen i Trondheim, Berit Rian, formulerte sin kondolanse både på norsk og fransk. Foto: Håvard Haugseth Jensen 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Fransk: Den franske konsulen i Trondheim, Berit Rian, formulerte sin kondolanse både på norsk og fransk. Foto: Håvard Haugseth Jensen  Foto: Håvard Haugseth Jensen

På forsiden nå