Etter at terroren rammet Paris sent fredag kveld var det flere passasjerer som tok kontakt med fly- og reiseselskapene for å høre om det var trygt å reise til den franske hovedstaden.

Mange er bekymret

Selger Alexander Kopperud ved reisebyrået Ticket City Syd i Trondheim satt på jobb både fredag og lørdag. Han forteller at det kom en del telefoner fra bekymrede kunder, men fåtallet valgte å avlyse Paris-turen.

-  Det har vært noen få avbestillinger, men kundene har selvsagt hatt en del spørsmål. I dette tilfellet gjelder vanlige avbestillingsregler, som betyr at folk ikke får refundert pengene sine dersom de avbestiller, forklarer Kopperud.

Han forteller at kundene har vært skeptisk til å reise, men likevel har vært ganske rolige.

- Paris er en populær destinasjon, også fra Trondheim lufthavn Værnes. Dette til tross for at det ikke går direkterute, sier han.

Man reiser enklest til Paris via København, Oslo eller Amsterdam.

Les Adresseavisens e-avis om terrorangrepet i Paris her.

Gratis ombooking

Også flyselskapene fikk i helga telefoner fra sine reisende, men fåtallet valgte å avlyse sine reiser.

- Vi merket i helga at det var noen passasjerer som var usikre, men vi har flydd, og flyr nå, som normalt, forteller Charlotte Holmbergh Jacobsson som er presseansvarlig i Norwegian.

Holmbergh Jacobsson forteller at passasjerer som ikke ønsket å benytte seg av sine reiser fikk booke om disse.

- De som tok kontakt fikk muligheten til å avbooke eller booke om sine reiser gratis, forteller hun.

Normal trafikk til Europa

Norwegian hadde kun noen få avganger til Paris denne helga, men de gikk altså som normalt. Til andre europeiske storbyer har trafikken også gått som normalt.

- Vi har ikke fått forespørsler fra reisende til andre storbyer, legger hun til.

Norwegian informerer nå på sine nettsider at på grunn av situasjonen i Paris må alle passasjerer ha med seg gyldig pass på reiser til og fra Frankrike. De anbefaler også sine reisende å beregne ekstra god tid på flyplassene.

Forholder seg til UD

Også SAS har gitt alle sine reisende muligheten til å booke om uten ekstra utgifter. De lar all trafikk gå som normalt, men anbefaler passasjerene å følge myndighetenes reiseråd.

- Det de fleste som har ringt i løpet av helga har lurt på er om flyene faktisk går, og det kan vi bekrefte at de gjør, sier kommunikasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen.

- Om folk lurer på om det er trygt eller ikke å reise, henviser vi til reiserådene fra Utenriksdepartementet, sier han.

LES OSGGSÅ: Derfor valgte terroristene Paris

Reiseråd

Den norske ambassaden i Paris skriver på sine nettsider at Utenriksdepartementet ber nordmenn som oppholder seg i Paris, om å utvise forsiktighet og følge råd fra politiet, lokale myndigheter og holde seg orientert om utviklingen i situasjonen via media.

De anbefaler ikke folk å ikke reise til Frankrike, men gjør oppmerksom på at franske myndigheter har innført full kontroll og styrket sikkerheten ved alle grensepasseringspunkter.