Slik ser kondolanse-protokollen som blir lagt ut på kjøpesentrene i Trondheim ut. Foto: berit rian

Det vil være muligheter for å signere navnet sitt og skrive en kondolanse på flere forskjellige steder i Trondheim. Det forteller Berit Rian som ble ansatt som fransk honorær konsul i Trondheim i sommer. Hun er i tillegg administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

- Ordfører Rita Ottervik, formannskapet og jeg vil signere kondolanse-protokollen klokka 15.00 i rådhuset i dag.

Følg utviklingen i Paris direkte her.

Protokoller på kjøpesentre

Kondolanse-protokollen på rådhuset i Trondheim vil være tilgjengelig fra 15.00 til 18.00 i dag, mens de andre dagene vil den være tilgjengelig i den vanlige åpningstiden som er 08.00 til 18.00. På torsdag er det bystyremøte, og da vil det være mulig å signere frem til klokka 21.00 på kvelden.

En kondolanse-protokoll vil også bli lagt ut på bytorget, som er publikumsmottaket til Trondheim kommune, i Erling Skakkes gate 14.

Næringsforeningen i Trondheimsregionen har allerede lagt ut sin protokoll i sine lokaler i Dronningens gate 12. Her vil det være åpent fra 08.00 til 16.00 hver dag.

Franske Richard Raburski som driver delikatessebutikken Alma Mater på Byhaven i Trondheim og Denys Favier i Franske nytelser på Trondheim torg har også tatt initiativ til protokoller.

- Raburski er i kontakt med alle kjøpesentrene for å få kondolanse-protokoller på sentrale steder i sentrene. De vil bli liggende til og med lørdag, når det er mange folk på handletur, sier Lian.

Les historiene om noen av ofrene i terrorangrepene

Sendt til ambasssaden

Alle protokollene vil bli samlet og sendt til den franske ambassaden i Oslo.

- Det er opp til hver enkelt hva de ønsker å skrive i protokollen. Man kan skrive kun signaturen eller også en kondolansehilsen til det franske folk. Vi ønsker å vise at mange tar avstand fra det som har skjedd, sier Rian.

Hun forteller at man kan skrive på enten, norsk, engelsk fransk eller det språket man måtte ønske.

Det franske konsulatet i Næringsforeningen i Trondheimsregionens lokaler har allerede lagt ut sin protokoll i Dronningens gate 12. Foto: berit rian
- Paris har blitt som en forstad i Bagdad. De går med kalasjnikover og med sprengstoff i gatene. Det er nesten ikke til å forstå, sier Richard Raburski. Foto: richard sagen
Fransk honorær konsul i Trondheim, Berit Rian, håper så mange som mulig vil skrive i kondolanse-protokollene som blir lagt ut flere steder i Trondheim. Foto: Morten Antonsen