- Vi får jevnlige tilbakemeldinger fra foreldre som observerer biler og busser som kjører på rødt lys i krysningspunkter nær skolen, sier FAU-leder Elin Marita Hermundstad ved Singsaker skole i Trondheim.

Foreldrene opplever at trafikksikkerheten generelt ikke er god nok rundt skolen, og markerer dette ved å stå med plakater og skilt ved skolen hver dag denne uken, mellom 07.45 og 08.30.

Politiet ved Sentrum politistasjon har også gjennomført flere trafikkontroller ved barneskoler i Trondheim i år. Resultatene var såpass dårlige at politiet vil kontrollere ekstra.

Les også: Barna ble fratatt skoleskyssen en halvtime før skolestart

- Bussen dundret forbi på rødt

- Gjennom aksjonen prøver vi å vekke bilistene til å vise hensyn, sier Hermundstad, som selv har vært involvert i en nesten-ulykke da hun fulgte førsteklassingen sin til skolen.

- For knapt to uker siden dundret en rutebuss forbi på rødt rett foran nesen på oss. Vi hadde grønt, og hvem vet hva som kunne ha skjedd om vi hadde begynt å gå, sier hun.

Hun legger til at hun ikke er alene om å ha opplevd lignende tilfeller.

Les også: Rådmannen vil skille søsken på ulike skoler på Ranheim. (Pluss)

Kaos når unger slippes av

Det er krysset Eidsvolls gate og Tyholtveien, ved Jokerbutikken, som ifølge Hermundstad er der det syndes mest. Krysset mellom Eidsvolls gate og Jonsvannsveien er også en utfordring, fordi mange velger å kjøre på rødt.

I tillegg er det få plasser til å parkere og sette av unger rundt skolen.

- Dette skaper kaos. Unger går over veien, og bilene stopper og rygger uten at det egentlig er mulighet til det. Dette er også en del av fokuset under aksjonen, sier hun.

Skoleskyss skaper også trafikkaos i Festningsgata. For når ungene er satt av på Rosenborg, begynner mange å rygge og snu mens fotgjengere og syklister tråkler seg forbi. (Pluss)

I fjor ble fartssonen senket i området rundt Singsaker skole. Farten blant bilister oppleves derfor ikke som et stort problem.

Pilotprosjekt

Singsaker skole er også med i et pilotprosjekt som Miljøpakken i Trondheim kommune står bak. Prosjektet handler om å få elever til å gå eller sykle til skolen.

- Når vi oppfordrer elevene til å gå, så må vi sørge for at skoleveien er trygg. Én ting er å prøve å få bilister til å kjøre forsiktig, en annen ting er det elevene selv kan gjøre for å være synlig i trafikken. Vi og Miljøpakken har derfor sørget for at alle har refleksvester de kan bruke, sier Hermundstad.

Politiet ble varslet om aksjonen, og gjennomførte kontroller i området rundt Singsaker skole mandag og tirsdag morgen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Det er krysset Eidsvolls gate og Tyholtveien, ved Jokerbutikken, som ifølge Hermundstad er der det syndes mest. Krysset mellom Eidsvolls gate og Jonsvannsveien er også en utfordring, fordi mange velger å kjøre på rødt. Foto: Glen Musk, Adresseavisen
Festningsgata/Eidsvollsgate: Denne uka aksjonerer FAU ved Singsaker skole for tryggere skolevei. Bildet er tatt i lyskrysset ved Jokerbutikken Foto: Glen Musk, Adresseavisen
Festningsgata/Eidsvollsgate: Mandag og tirsdag var også politiet på stedet og utførte kontroller, de bøtela flere bilister for bla mobilbruk. Foto: Glen Musk, Adresseavisen
- For knapt to uker siden dundret en rutebuss over på rødt rett foran nesen på oss. Vi hadde grønt, og hvem vet hva som kunne ha skjedd om vi hadde begynt å gå, sier FAU-leder Elin Marita Hermundstad ved Singsaker skole i Trondheim. Foto: Jens Søraa