Politiet etterlyser flere vitner til fotgjengerulykke

Tilstanden til kvinnen på 76 år som onsdag ettermiddag ble påkjørt i et fotgjengerfelt på Bromstad, er fortsatt uavklart og meget alvorlig.

Kvinnen som be påkjørt onsdag ettermiddag er alvorlig skadet, men tilstanden er stabil.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Nå ber politiet om at flere vitner melder seg til ulykken i Kong Øysteins vei.

- Vi har snakket med vitner, men vi ønsker at alle som var ved ulykkesstedet kontakter oss. Det var mye folk i området, og noen kan ha observert ting som kan være nyttig i den videre etterforskningen, sier Frank Nygård ved Sentrum politistasjon.

LES OGSÅ: Fartskontroll på Bromstad

Vanskelig sikt

Kvinnen befant seg i fotgjengerfeltet da hun ble truffet av en bil. Det var mørkt, nedbør og vanskelig sikt. Ulykkesbilen ble ført av en mannlig bilfører på 25 år. Rutinemessig er førerkort beslaglagt.

- Selv om man tror man ikke har så mye å fortelle, ber vi vitner ta kontakt, så får vi vurdere om opplysningene kan være nyttige, sier Nygård.

Ulykken skjedde ovenfor Plantasjen i Kong Øysteins vei Bromstadbuen. Politiet kan ennå ikke si hvor stor fart bilen hadde.

LES OGSÅ: Slåss mot trafikk til 50 nye boliger

Fryktet ny ulykke

Folk som bor i området på Bromstad er ikke overrasket over det som skjedde. Det har vært flere lignende ulykker der. I november i fjor ble en kvinne truffet av speilet på en bil i et fotgjengerfelt. Bilisten fikk førerkort beslaglagt.

- Det var bare spørsmål om tid før dette skjedde på nytt. Det har vært like før flere ganger, sier naboene som ønsker å være anonyme.

De har selv opplevd at folk kjører i svært høy hastighet etter rundkjøringen, opp Kong Øysteins vei.

LES OGSÅ: Gutt (8) på sykkel påkjørt av bil

Måtte heve armen

- Jeg har måttet heve armen etter flere som har kjørt forbi. Her på Bromstad bor det mye eldre folk og barnefamilier, de blir ekstra utsatt.

LES OGSÅ: Syklist krasjet i bakken på Tyholt

Naboene mener det bør komme fartshumper på stedet, og håper veien blir bedre belyst. – Tenk at det kunne gå så langt. Dette er veldig tragisk, uttalte en av naboene.

På forsiden nå